avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere penala pentru tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere penala pentru tulburare de posesie

In ce conditii poti retrage o plangere penala facuta pentru art. 220 C.Pen. ``Tulburare de posesie ?``
Cel mai recent răspuns: MayaSeal , utilizator 10:22, 14 August 2009
S-a abrogat incidenta plangerii penale prealabile .Insa impacarea e tot una definitiva, totala , neconditionata.
Si o regasim chiar si in apel sau recurs :)

In urma impacarii partilor ,se dispune , in etapa urmarii penale , incetarea acesteia , iar , in etapa judecatii , incetarea procesului penal.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Oare poate contesta la instanta solutia procurorului superior pe motivul ca pt. art. 220 nu se putea da NUP motivat de retragerea plangerii prealabile ? Rationamentul ar fi - nu e o infractiune cu plangere prealabila . Plangerea simpla nu se poate retrage . Nu putea opera NUP pt retragere pl prealabila .
Deci pot solicita ( in cadrul contestarii rezolutiei procurorului in instanta ) anularea rezolutiei intemeiata pe art. 197(1) raportat la art. 197(4) teza a 2- a ? Acest motiv este deci in penal un motiv de nulitate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie/ autor necunoscut bukinst bukinst In cayul unei tulburari de posesie cu autori necunoscuti /ocuparea unor terenuri agricole/ politia sesizata a efectuat cercetarile specifice si a depistat ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar penal ContSters11166 ContSters11166 O persoana juridica intenteaza proces penal - delapidare,impotriva unui angajat. Am urmatoarele intrebari: 1. Persoana juridica depune declaratie la politie ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu danyyyyy danyyyyy buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara ... (vezi toată discuția)