avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

buna seara,
Am semnat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata.
Dupa o luna am fost trimisa 3 saptamani sa imi preiau proiectul din alta tara. La plecare am semnat un act aditional la contractul individual de munca care ma obliga sa stau la ei un an de zile, daca plec mai devreme trebuie sa le restitui o anumita suma de bani.
Cat este de valabil acel act aditional in cazul in care vreau sa plec mai devreme?
Se amortizeaza suma in timp(exemplu: daca lucrez la ei 6 luni sa le restitui jumatate din suma care este scrisa in acel act aditional)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adle , utilizator 19:59, 20 Octombrie 2009
Va multumesc pentru timpul acordat!
Hartia(actul aditional) am semnat-o la resurse umane.
adle a scris:

buna seara,
Am semnat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata.
Dupa o luna am fost trimisa 3 saptamani sa imi preiau proiectul din alta tara. La plecare am semnat un act aditional la contractul individual de munca care ma obliga sa stau la ei un an de zile, daca plec mai devreme trebuie sa le restitui o anumita suma de bani.
Cat este de valabil acel act aditional in cazul in care vreau sa plec mai devreme?
Se amortizeaza suma in timp(exemplu: daca lucrez la ei 6 luni sa le restitui jumatate din suma care este scrisa in acel act aditional)?
Va multumesc!

Încalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp.

Vocabularul comun privind achiziţiile publice = CPV , a se vedea Regulamentului (CE) nr. 2195/2002 al Parlamentului European şi al Consiliului , cu modificarile ulterioare
Buna seara,

Mi-am gasit actul aditional care contine urmatoarele:

In perioada 30.06.2009 - 18.07.2009 angajatorul organizeaza un curs de formare profesionala si de adaptare profesionala la cerintele locului de munca la sediul societatii partenere X(aceeasi denumire ca si compania din Romania) din Germania la care va participa salariatul.
Art1. Toate cheltuielile legate de participarea la acest curs de pregatire profesionala sunt suportate de angajator.
Art2. Participarea salariatului la acest curs de formare profesionala se face cu scoaterea integrala din activitate.(eu mi-am primit salariul in Romania).
Art3. Ca urmare a participarii la acest curs de perfectionare, salariatul se obliga sa nu aiba initiativa incetarii contractului individual de munca pe o periada de un an de la data terminarii cursului.
Art4. In caz contrar, daca initiativa incetarii CIM intervine inaintea de implinirea
- 1 an de la terminarea cursului, salariatul va achita cu titlu de despagubiri pt cheltuielile facute de societate suma de 1000 euro.
Art5. Prezentul act aditional reprezinta vointa partilor, este incheiat in 2 exemplare originale, unul pt fiecare parte.
Incheiat azi: 11/06/2009

Va rog sa imi spuneti parerea dvs despre acest act(valabilitate), si ce pot sa patesc daca plec mai devreme, acum dupa ce am scris exact ce scrie in actul aditional.

Va multumesc!
Va rog mult sa imi spuneti ce se intampla daca plec mai devreme de la ei?
Mai ramane valabila discutia de pe forum acum ca am scris ce contine actul aditional sau se schimba ceva?

Alte discuții în legătură

Clauza james007 james007 Buna dimineata (de acum), am si eu o problema. De un an si jumatate lucrez la o firma care face parte dintr-un concern multinational. Am un contract pe ... (vezi toată discuția)
Va trebui sa platesc ??? ajax_lucian ajax_lucian Buna ziua, Am semnat un act aditional la contractul de munca in care este specificat cluaza legata de formare . Contractul din cate se observa este pe 1 an ... (vezi toată discuția)
Angatorul te obliga sa ramai la ei. laur007g laur007g anonim (utilizator neinregistrat) Sambata, 28 Martie 2015, 08:53 Buna ziua, De aproximativ 3 ani lucrez Inginer de Proces la o firma ... (vezi toată discuția)