avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

buna seara,
Am semnat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata.
Dupa o luna am fost trimisa 3 saptamani sa imi preiau proiectul din alta tara. La plecare am semnat un act aditional la contractul individual de munca care ma obliga sa stau la ei un an de zile, daca plec mai devreme trebuie sa le restitui o anumita suma de bani.
Cat este de valabil acel act aditional in cazul in care vreau sa plec mai devreme?
Se amortizeaza suma in timp(exemplu: daca lucrez la ei 6 luni sa le restitui jumatate din suma care este scrisa in acel act aditional)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adle , utilizator 19:59, 20 Octombrie 2009
Actul aditional este OK.
Ce am inteles eu pana acum din discutie este ca dvs contestati faptul ca a fost "formare profesionala" dar recunoasteti ca v-ati dus acolo ca sa preluati un proiect, sa lucrati cu cei de acolo astfel incat sa invatati ce aveti de facut.

Ptr mine asta inseamna formare profesionala. Adica, cineva va invata ceva. Un fel de formare "la locul de munca".

Nu trebuie sa va faceti griji, actul aditional nu contine prevederi capcana. Deci, daca plecati inainte de 1 an platiti cei 1.000 euro. In mod normal, aceasta suma se calculeaza proportional cu perioada pe care ati desfasurat-o la firma dupa finalizarea formarii profesionale.
Revin, eu vreau sa plec de la ei.
La mine e al doilea act aditional pe care il semnez.
Primul l-am avut pe 2 ani, iar dupa un an mi-au disponibilizat postul fara sa ia in considerare acel act aditional.
Acest act este al doilea pe care eu il semnez, nu vad de ce m-ar obliga ei sa stau daca in mometul in care iti este disponibilizat postul nu se ia in considerare acest act.
Am inteles ca ei ma pot obliga sa le dau suma doar prin ordin judecatoresc, si eu tot prin ordin judecatoresc sistez obligatia mea de a le da banii inapoi.
Va multumesc pt raspunsuri!
1. Daca va concediaza angajatorul din motive neimputabile dvs., nu mai sunteti obligat sa returnati cota-parte de cheltuieli cu formarea profesionala.
2. Iata ce spune CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.81 (3) In cazul in care masura desfacerii CIM ar afecta un salariat care a urmat o forma de calificare sau de perfectionare a pregatirii profesionale si a incheiat cu unitatea un act aditional la contractul de munca, prin care s-a obligat sa presteze o activitate intr-o anumita perioada de timp, administratia nu-i va putea pretinde acestuia despagubiri pentru perioada ramasa nelucrata pana la implinirea termenului, daca masura desfacerii contractului de munca nu-i este imputabila.
Sa inteleg ca pot sa plec la mica intelegere cu ei, iar daca ei sunt binevoitori si ma lasa sa plec fara sa platesc nimic e ok.
Au sa mai treaca vreo 2 luni pana imi gasesc alt job, asa ca suma pe care tb sa o inapoiez nu e asa mare.
Daca ma pun sa platesc le spun sa ma oblige sa platesc prin ordin judecatoresc.
Eu la randul meu am sa apelez la un avocat ca sa il anuleze.
Este corect ce spun?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza james007 james007 Buna dimineata (de acum), am si eu o problema. De un an si jumatate lucrez la o firma care face parte dintr-un concern multinational. Am un contract pe ... (vezi toată discuția)
Va trebui sa platesc ??? ajax_lucian ajax_lucian Buna ziua, Am semnat un act aditional la contractul de munca in care este specificat cluaza legata de formare . Contractul din cate se observa este pe 1 an ... (vezi toată discuția)
Angatorul te obliga sa ramai la ei. laur007g laur007g anonim (utilizator neinregistrat) Sambata, 28 Martie 2015, 08:53 Buna ziua, De aproximativ 3 ani lucrez Inginer de Proces la o firma ... (vezi toată discuția)