avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eliberare card/ intregistrare medic familie gravida ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eliberare card/ intregistrare medic familie gravida neasigurata.

Buna ziua! Am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, insa nu sunt asigurata (nu am niciun venit ) , nu am card de sanatate si nici medic de familie. Nu stiu cum sa procedez, unde sa ma duc prima data. Am citit ca trebuie duse la casa de asigurari niste acte, inclusiv o adeverinta medicala care sa ateste sarcina..insa daca nu am medic de familie cine imi poate da o asemenea adeverinta? o pot lua de la medicul ginecolog care urmareste sarcina? ma pot inscrie la un medic de familie fara sa fiu asigurata? sau am nevoie de cardul de sanatate pentru a ma inscrie ?

si in anexa de la casa de asigurari in care trebuie declarat ca nu am venituri..se mentioneaza perioada de 5 ani, insa eu am avut venituri pana in 2013 ...trebuie sa le mentionez pe acelea?
trebuie platita din urma o taxa la casa de asigurari pentru perioada in care nu am avut venituri?

va rog din suflet sa ma indrumati, deoarece nu stiu unde sa ma indrept..si trebuie sa rezolv urgent deoarece medicul care m-a vazut mi-a dat analize de facut si mi-a spus sa ma inscriu la un medic de familie cat mai repede.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 18:14, 1 Iunie 2016
Eu v-am aratat doar unde se gaseste mot-a-mot mesajul dvs... faptul ca exista intr-un act normativ nu reiese din mesajul postat de dvs, astfel nu s-a putut dovedi ca exista mentionat intr-un act legislativ

Daca cunoasteti un domeniu destul de compex, asa cum este sanatatea, este foarte bine. Nu are nimeni ceva impotriva ca cunoasteti sau nu mai multe intr-un anumit domeniu.

Colegul meu a atras atentia doar asupra acestui fapt, ca era mai bine sa postati si de unde este textul .... eu unul l-am gasit postat pe mai multe pagini de Internet si pe niciuna nu am gasit si actul normativ la care faceti dvs referire.

Update
Este bine ca l-ati postat, acum, sa se stie ca exista prevedere legala. Si eu am patit-o. :)

:bow:
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma bucur ca v-am putut ajuta ,noi cei care lucram cu acest act normativ,il numim spre simplificare "Norme de aplicare CC" :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate Sanda12345 Sanda12345 Buna ziua! Sunt administratorul uni SRL si am ales sa nu contribui la asigurarea de sanatate. Acum sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca beneficiez de ceva ... (vezi toată discuția)
Servicii medicale pentru o gravida fara venit danacrina danacrina Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 saptamani si nu am un loc de munca . Ce drepturi am la serviciile medicale in aceasta perioada? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Asigurare medicala in timpul sarcinii adutzza adutzza Buna ziua , sunt insarcinata in ultimul semestru de sarcina, mentionez ca nu sunt angajata , nu am asigurare medicala dar nici nu am beneficiat de nimic ... (vezi toată discuția)