avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA la vanzare imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA la vanzare imobil

In 2014 am contruit un duplex si in noiembrie 2015 am vandut un imobil (jumatate de duplex) ca persoana fizica si acum ,in luna mai 2016 as dori sa vand si un al doilea imobil tot ca persoana fizica. Imobilul contine: 309 mp teren , constructie 56 mp la sol (P+M) din care suprafata utila 103.24 mp +drum de acces 36mp la pretul de 89.000 euro .
Intrebare : cat TVA platesc pentru aceasta tranzactie imobiliara? ca nu mai inteleg nimic , anaful zice ca 5% , iar notarul care va face vanzarea spune ca trebuie 20%.Va multumesc anticipat.Mentionez faptul ca , cumparatorul este la prima achizitie de acest fel.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
ana-maria3, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoana fizica-pot vinde apartamentele pe care le-am construit cu 5% tva ? mariussa mariussa Sunt persoana fizica,in 2014 am cumparat o proprietate pe care se afla un Hotel(P+E+M)+anexe.Intre timp pe acel teren am construit o cladire(P+1E) cu 4 ... (vezi toată discuția)
Mi se va impune tva dacă vând o a doua casă în același an? kutezz kutezz Bună ziua, Sunt în situația în care am vândut la începutul acestui an locuința (casa) de domiciliu în care am stat aproape 3 ani. Am început să ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament oviiul oviiul buna ziua, am achizitionat in anul 2010 un apartament cu credit imobiliar direct de la investitor platind tva 5%. Acum vreau sa iau alt apartament construit ... (vezi toată discuția)