Buna seara
In octombrie 2011 am primit prin posta o somatie de plata din partea unui executor. Pana in Martie 2016 nu am mai primit nimic iar atunci am primit tot prin posta o alta somatie cu suma recalculata dar cu taxele de executare identice. Am facut contestatie si am invocat prescriptia. La dosar executorul judecatoresc a depus copii de pe vreo 10 somatii de plata insotite de procese verbale, toate cu mentiunea ca au fost afisate la domiciliul meu. Este absolut exclus ca din cele 10 somatii niciuna sa nu fie primita deoarece in permanenta este acasa cineva plus ca locuiesc la bloc, cutia de scrisori este foarte accesibila iar vecinii de langa mine sunt si ei in permanenta acasa. In afara de acele 10 somatii nu s-au facut alte demersuri (popriri, verificari, etc.).
Ce posibilitate am sa dovedesc ca acele somatii nu mi-au fost nicicand inmanate.?
In plus am senzatia ca acele somatii au fost facute atunci cand au fost solicitate de instanta.
Va multumesc
Pe calea contestației la executare trebuie să solicitați instanței să constate perimarea executării - 6 luni în care nu s-a întocmit nici un act de executare - vechiul cod de procedură civilă. Iar la următoarea somație să solicitați instanței de executare să constate prescripția titlului executoriu.
Este adevărat că executorul poate măslui comunicarea somației prin agentul său procedural. Poate întocmi procese verbale de comunicare PROCAUZA ȘI POST FACTUM. Solicitați instanței înscrierea în fals, dovedind că în toată această perioadă a fost cineva în permanență acasă.
Afișare înseamnă lăsarea în cutia poștală sau lipirea pe ușa imobilului.
Și datoriile fiscale se prescriu.