avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme vizite minor

Buna ziua,

Desi am acceptat de fiecare data "cerintele" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ani si jumatate, atunci cand a cerut el. Din aceste 4 dati, de doua ori nu s-a prezentat la locul si ora stabilite impreuna fara macar sa dea un telefon sa ma anunte. Am fost cu copilul acolo si ulterior am observat ca biologicul mi-a trimis e-mail cu doua, respectiv o ora inainte de "vizita". Ultima fiind sambata, 11 iunie 2016. Astazi am primit un e-mail de la el in care imi spune ca el stabileste ca si program de vizita weekendurile 1 si 3 din luna. In Hotarare scrie "doua weekenduri pe luna", fara sa fie precizat ceva strict. Ma gandesc ca daca accept un program, el va continua sa nu vina, dar copilul va trebui sa "fie prezent" acolo. Deci eu creez obligatii copilului, fara sa aiba vreun avantaj.

Cum sa procedez?

PS: Nu s-a implicat niciodata cu nimic, nu plateste pensie alimentara si nici nu se intereseaza de copil in niciun mod.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
25Maria23, utilizator
againstPAS a scris:

Da, poate fi si sotul dvs martor. Nu prea inteleg cum nu aveti nevoie de semnatura lui pentru a inscrie copilul da poate ne lamureste si pe noi Martonze.
Dar asa o intrebare care nu prea are legatura cu speta, nu credeti ca este momentul sa va asumati ca aveti un copil cu acest stimabil, biologic sau cum ii mai spuneti? Si sa va purtati ca atare? Oricati soti veti avea, este tatal copilului dvs.

doamna si cum ar trebui sa isi asume ? chiar sunt interesata si eu ..ca am un baietel de 5 ani , si de la 6 luni il cresc singura ..tatal nu l`a vazut decat de 2 ori cand era f mic si copilul nici macar nu il cunoaste .. i`a dat pensia alimentara maxim un an si de mai mult de un an si jumatate nu a mai trimis nimic .. nu intreaba de el..nu il intereseaza ..a fost ziua copilului acum 2 luni si nici macar un mesaj nu a trimis cred ca a si uitat cand este nascut .. normal ca eu intre timp m`am recasatorit , actualul sot are grija de copil si il crestem impreuna , copilul deocamdata lui ii spune tati , pt ca este prea mic sa inteleaga , si nici nu am ce sa ii spun daca pe tatal lui nu il intereseaza de el .. cand o sa mearga la scoala o sa`i spun situatia .si atunci poate fiind mai mare o sa fie mai usor ...
Te umfla rasul in fata unei asemenea cantitati de ridicol! Dvs doamna, care ati crescut singura copilul, trebuie sa ASUMATI! Sfanta Nascatoare! Tot dvs mama aveti de asumat. Tatal?????????????? el desigur nu are nimic de asumat, ce sa asume? el e o victima, ar trebui protejat saracutul, e fragil, poate il ia cu lesin! Ce minte sa ai sa distorsionezi in halul asta realitatea.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
proastasatului, utilizator
Doamnelor, asta este trendul... Mama trebuie sa-si asume si "tatal" sa planga prin instante.

De ce? Pentru ca barbatii nu au mandrie si pentru ca s-a ajuns intr-un punct in care nimeni nu mai are nicio limita a bunului simt. Pentru ca o gasca de "tati" frustrati au capatat puterea de a da legi si a face aliante, astfel incat sa se razbune pe femeile care le-au demonstrat ca sunt mult mai bune fara ei si ca se descurca singure foarte bine. Si daca mai iese si un ban... cu atat mai bine!

Doamna krysy, eu va sfatuiesc sa vorbiti cu un psihoterapeut inainte sa-i spuneti copilului si daca individul nu va deranjeaza, sa-i spuneti cat mai tarziu. Este imposibil ca un copil sa inteleaga de ce biologicul nu l-a vrut. Ba, e posibil sa-i zdruncinati increderea in cel pe care il iubeste si care este adevaratul lui tata... si poate chiar si in dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
25Maria23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ar trebui sa ii propun mamei minorului o intelegere inainte de a solicita schimbarea programului in instanta? againstPAS againstPAS Mama minorului impiedica programul de ani de zile. As dori preluarea minorului in lipsa ei. Ar trebui sa ii propun ei direct schimbarea programului inainte de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)