Doi oameni se despart fiindcă nu se înţeleg. Oricât aţi susţine această "contribuţie în natură", repet, asta e valabilă doar în cazul domiciliului alternant al minorului şi, dacă aveţi copii, vă daţi seama şi dumneavoastră.Eu nu ştiu care vor fi necesităţile copilului meu mâine, cu atât mai puţin luna viitoare, fiindcă astea depind de o serie de factori independenţi de mine, ca părinte, de ex. invitaţia la onomastici, vremea de afară, evenimentele de la şcoală - de exemplu, din joacă, copilul a rupt vestuţa colegului, a trebuit să-i cumpăr eu una nouă - starea de sănătate, etc. Nu pot anticipa că săptămâna viitoare va fi caniculă şi copilul va dori să mergem la ştrand şi să mănânce mai multă îngheţată decât friptură, nici că se va îmbolnăvi şi va trebui să dau bani pe medicamente şi pe administrarea injecţiilor.
Aveţi dreptate că nu puteam sta liniştită până luni cu copilul bolnav şi nici aştepta alte 2 săptămâni ca să fie fonduri pentru analize, la fel cum anul trecut am cheltuit o avere cu tusea copilului, care a ţinut câteva luni şi nici medicii cu contract la Casa de asigurări, nici cei fără, nu i-au găsit leacul, şi atunci am făcut-o pentru liniştea mea...Şi nici măcar nu am păstrat chitanţele :)
Mirebire,
ceea ce practic inseamna ca sunt fiecare parinte este responsabil pentru intreaga intretinere
Să înţeleg că cel care plăteşte 180 lei este un părinte responsabil şi prin avansarea acestei sume, a asigurat condiţiile materiale pentru creşterea şi dezvoltarea profesională a minorului?
Referitor la decontul de la serviciu, sub nici o formă nu veţi putea cumpăra acele pixuri dacă vi se decontează 1 leu, iar pixul costă 5 lei :) La fel, nu vi se decontează hotel de 5 stele dacă în contract scrie că se va deconta tarif până la limita de x lei, care corespunde unui hotel de 2 stele.
În mod similar, plata în natură poate creea conflicte, bunăoară părintele rezident cumpără tabletă copilului şi i-o dă, cu factură, evident, copilului, ca intreţinere pe 2 luni!