avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol din mostenire

Buna ziua,

Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de decesul acestuia?
Mentionez ca s a realizat succesiunea si eu sunt unicul mostenitor.Se poate realiza aceasta vanzare a terenului ,chiar daca arendasul are contract semnat cu unul dintre parinti ininte de decesul acestuia?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 08:07, 22 Iunie 2016
Nu poate bloca vanzare, daca isi exercita dreptul de preemptiune va trebui sa cumpere la prețul stabilit de dvs. In caz contrar il veti putea vinde oricui.
am depus oferta,arendasul si a dat acordul pentru pretul cerut dar nu ne a contactat pentru a cumpara efectiv.intrebarea mea este daca poate bloca la nesfarsit folosind acest drept de preemtiune?
Nu are cum sa va puna bete in roate daca nu cumpara adica daca nu s exercita acel drept de preemptiune sunteti liber sa vindeti oricui vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare-drept de preemptiune spirykos spirykos Suntem patru mostenitori ai unei suprafete agricole,succesiunile fiind facute rand pe rand,dupa decesul parintilor care erau frati.In 20 noiembrie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)