avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renovare apartament - rest de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renovare apartament - rest de plata

Salut, nu stiu exact unde se incadreaza mai bine intrebarea mea, rog un moderator s-o mute in sectiunea potrivita.

Problema mea e legata de renovarea unui apartament tocmai terminat. Lucrarea s-a facut cu cineva cunoscut, evident fara semnarea niciunui act, am stabilit doar pretul initial pentru o serie de lucrari. Lucrarea a inceput in noiembrie anul trecut si s-a terminat abia acum (asa e cu cunostiintele). Problema e ca desi ne-am inteles ptr o anumita suma (90% achitata deja de mine) acum la sfarsitul lucrarii mi-a calculat o suma cu 100% mai mare, a adaugat tot felul de cheltuieli fictive, si mi-a spus ca are toate chitantele insa eu n-am vazut nicuna pana acum (in 6 luni). Evident ca nu pot sa-i dau cat cere el la terminarea lucrarii (sume aberante de genul zecilor de milioane) fara sa fie justificate nici intr-un fel.

Din moment ce n-am semnat nimic, nici un act, din punct de vedere legal, poate sa fie o problema ptr mine in cazul in care se ajunge la judecata ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: daniella09 , utilizator 22:07, 23 Iunie 2016
Atat timp cat nu exista un document initial in care sa se prevada obiect,termen finalizare,contravaloare lucrare,meseriasul nu are temei legal sa invoce majorarea sumei
Daca era de buna credinta avea posibilitatea sa comunice la fiecare etapa a lucrarii eventualele operatii,care apreciaza ca trebuie suplimentar platite
Dar asa sunt meseriasii ,daca te invoiesti sa iti bata un cui pentru un tablou,initial cere 1 leu si la sfarsit cere 10-motivand ca a dat de 10 ori cu ciocanul in cui
Avand in vedere ca legea nu cere nicio formalitate pentru incheierea contractului de antrepriza( cum poate fi calificata intelegerea dintre dumneavoastra), as zice ca ar avea o sansa intr-un eventual proces.Mai mult, daca nu puteti demonstra ca v-ati inteles cu privire la o anumita suma, instanta va aprecia totalul tinand cont de munca depusa si de valoarea materialelor, etc, astfel ca daca el chiar arata acele chitante s-ar putea sa tina.
Dom'le, nu aveti contract....salut!

Pe ce baza sa va dea in judecata? Spuneti-i ca, daca va cheama la tribunal, faceti plangere pentru evaziune fiscala: ati platit lucrarea , aveti dovezi ca recunoaste asta ....si n-ati primit chitanta!

Dvs , in speta asta, sunteti curat ca lacrima....el s-ar putea sa aiba ceva de tras: amenda aferenta (nu cred ca va fi mai mult de-o amenda....) si impozitul la suma pe care ati platit-o.....

Explicati-i ca trebuie sa-si bage mintile in cap.....
Doar pentru ca intelegerea dintre cei doi nu s-a transpus pe o foaie de hartie nu inseamna ca ea nu exista.Intre ei exista un contract care s-a format in mod valabil prin simpul lor acord de vointa in momentul in care s-au inteles cu privire la lucrare, pret, etc si in eventualitate in care ar ajunge in instanta acest lucru poate fi probat usor cu martori, reiese chiar si din faptul ca s-a platit aceea suma de bani( in proportie de 90% din total).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contractat o lucrare cu o firmă de renovări și întâmpin o mulțime de probleme. cum aș putea să le rezolv? Cupcake Cupcake Buna dimineata! Am si eu urmatoarea dilema: pe data de 1 noiembrie am incheiat un contract cu o firma pt a-mi renova apartamentul. Devizul de plata a fost de ... (vezi toată discuția)
nerecunoastere primire pret ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,am din nou nevoie de ajutorul dvs.am schimbat acoperisul la casa cu o firma din turda,nestiind ca sunt romi,nu asta ma deranjeaza,insa pana la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune lucrare kenzzo2k kenzzo2k Buna ziua Sunt intr-o situatie incalcita. Avem un apartament care a avut nevoie de renovare si printr-o cunostinta am cunoscut un \\"meserias\\". Ne-am ... (vezi toată discuția)