avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitatea unui functionar public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitatea unui functionar public

daca sunt functionar public sunt incompatibil cu calitatea de presedinte al comisiei de cenzori?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 17:42, 18 August 2009
Functia de cenzor al unei asociatii de proprietari nu este functie publica ... Prin urmare, nu exista incompatiblitate.
Pentru realizarea functiilor pe care statul le dobândeste în asigurarea suveranitatii sale se înfiinteaza servicii
publice, care, la rândul lor, sunt înzestrate cu functii publice – atributii, competente si raspunderi specifice sarcinilor pe care acestea le realizeaza în scopul satisfacerii intereselor generale ale societatii.
In doctrina, functia publica este considerata „situatia juridica a persoanei fizice – învestita legal cu atributii în realizarea competentei unei autoritati publice – ce consta în ansamblul drepturilor si obligatilor care formeaza continutul juridic complex dintre persoana fizica respectiva si organul care l-a investit.
Nu lucrez in administratia publica locala, iar atributiile mele de serviciu nu au legatura cu activitatea de cenzor. Nu eu am vorbit de aranjat ploi, sunt o persoana care respecta legea si de aceea am cerut parerea altora in aceasta problema. Am fost aleasa de Adunarea generala, nu am contract de mandat, nu primesc bani. Singurul lucru pe care doresc sa il aflu este unde anume ma incadrez cu incompatibilitatea pentru ca dupa parearea mea nu intra sub incidenta art.94 din Legea nr. 161/2003: nu indeplinesc o alta functie publica, asociatia de proprietari nu este o societate comerciala.........Daca incalc legea nu este nicio problema in a renunta, repet nu obtin nici un beneficiu ci doar bataie de cap
Multumesc tuturor, prin postarile facute ati incercat sa ma ajutati
doamna lixa este functionar public in orele de serviciu ... dupa orele de serviciu poate indeplini linistita functia de cenzor/presedinte al comisiei de cenzori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public versus cenzor asociatie de locatari ina_lucretia ina_lucretia Sun functionar public in domeniul financiar la ANAF si sunt propusa sa fiu cenzor la administratia de locatari (chiriasi). Pot ocupa aceasta functie? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Calitatea de funcþionar public este incompatibilã? louis philippe louis philippe Funcţia de preşedinte al unei asociaţii de proprietari renumerată lunar este incompatibilă sau compatibilă cu functia de consilier la D.J.T.L.(taxe ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public lixa lixa Sunt functionar public si mi s-a propus calitatea de presedinte al comisiei de cenzori la asociatia de proprietari unde locuiesc.Dupa parerea mea nu as fi ... (vezi toată discuția)