avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand nu mai sunt considerat recidivist?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand nu mai sunt considerat recidivist?

Buna,

in anul 2001(august) am fost arestat si ulterior dupa 5 luni de arest preventiv si procese am fost condamnat la 3 ani cu suspendarea pedepsei plus 5 ani de incercare.

Cand se considera ca nu mai am (coada) ?

Trebuie sa trec prin proceduri de reabilitare pt a ajunge la 0? sau odata ce a expirat perioada de condamnare 3 ani plus 5 de incercare pot spune ca sunt curat in ceea ce priveste ( coada ) ?

Se aplica in cazul meu reabilitarea de drept? Sa fiu sincer nu prea inteleg cum e cu reabilitarea de drept dar un search pe acest forum mi'a relatat cateva posturi in legatura cu aceasta.

Va multumesc enorm pt ceea ce faceti aici pe site'u acesta si pt sfaturile pe care le dati!

Andrei.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:35, 24 August 2009
In cazul dvs. intervine reabilitarea de drept, daca in termenul de incercare nu ati comis o alta infractiune.
Stoica Ioana a scris:

Cand se va scurge termenul de incercare ,va exista reabilitarea de drept(in cazul in care ati achitat cheltuielile de judecata , nu a fost savarsita vreo alta infractiune) , fiind suficienta o cerere adresata IPJ, de Directiei de Cazier Judiciar, Statistici , si Evidenta Operativa.Cazierul dumneavoastra va fi , din nou , fara mentiuni .

In cazul reabilitarii de drept nu se cere conditia achitarii cheltuielilor de judecata.
In cazul reabilitarii judecatoresti se cerea dar astazi nici in cadrul acestei institutii juridice nu imi este clar ca ar mai fi o conditie de baza.Cu totate acestea ramane o conditie de bun simt in cazul cererii de reabilitare judecatoreasca.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea judecatoreasca ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua din nou.Daca un inculpat isi achita datoriile fata de partea vatamata pe latura civila care ar fi termenul in care o sa i se faca reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar Agnes25 Agnes25 In cat timp de la terminarea pedepsei se poate cere reabilitarea cazierului judiciar si care ar fi pasii de urmat pentru asta? Mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)