avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament la mostenire nedazbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament la mostenire nedazbatuta

Buna ziua!Doresc sa aflu daca e posibil ca mama sa lase prin testament partea ei din mostenire fara a dezbate mostenirea dupa decesul sotului (tatalui)unuia dintre copii.
Exista ,eventual.o alta posibilitate pentru fiu/fiica de a primi mostenire cu acordul mamei -partea ei fara a dezbate dupa decesul tatalui.Mentionez ca fiu/fiica sunt de acord sa intretina mama pana la decesul acesteia si dezbaterea este greu de realizat fiind mai multi copii si greu de ,,adunat"pentru semnarea dezbaterii.
Cel mai recent răspuns: dunysa , utilizator 19:10, 3 Iulie 2016
Posibilitatea de a face testament fara dezbaterea succesiunii de pe urma sotului, exista.

Dar, ulterior , dupa decesul mamei, pentru a putea aplica prevederile testamentului, va trebui dezbatuta succesiunea atat dupa tata cat si dupa mama.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)
Testament deduanca deduanca Bună seara. Tata e mort de 14 ani. Mai am un frate,si pe mama în viața. Nu avem succesiunea făcută. Avem un apartament cu 2 camerei. Fratele meu spune ca ... (vezi toată discuția)
Testament - cadastru ? gigelas gigelas Buna dimineata, La intocmirea unui testament pentru un apartament ce se lasa unuia dintre cei doi copii ai autorului,este nevoie de cadastru - intabulare ... (vezi toată discuția)