avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz plata factura Emisa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz plata factura Emisa

Buna-Ziua!
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a banilor pentru o factura emisa si acceptata.Detinem o mica firma de constructii si am terminat de executat lucrarea iar beneficiarul, o firma mare, dupa ce a semnat de receptie ne amana plata cu toate ca au incasari mari . Va multumim.
Cel mai recent răspuns: andreea36 , utilizator 09:39, 20 August 2009
Daca aveti contract faceti cum spune colegii mei -OG119/2007, daca aveti numai factura cu plata partiala achitata ,deci debit recunoscut de debitoare OG.5/2001 -somatia de plata -in 2 termene aveti hotarare o incuviintati si treceti la executare.
PT.somatia de plata nu este nevoie de conciliere ,taxa de timbru judiciar,timbru si ...succes =D>
Va multumesc tuturor pentru raspuns.Vom trece la ceea ce imi scrieti daca si ultima promisiune de plata in 25 aug nu se va materializa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune sa fac? glo glo am avut un contract prestari servicii (dezapezire) cu o primarie . nu a platit nici la ora actuala primaria. ce fel de actiune sa face? care este procedura ... (vezi toată discuția)