Am cumparat un imobil (casa+ teren aferent) in anul 2014. Vizionarea imobilului inainte de cumparare si intocmirea actelor de vanzare- cumparare s- au facut prin mandatar deoarece eu nu am fost in tara.
La revenirea mea in tara, am fost sa scot planul casei si planul zonei fiindu- mi necesare pentru incheierea contractelor pentru apa, gaze.....
La primirea planurilor am constatat ca nu corespundeau cu realitatea din teren (au fost aduse modificari asupra imobilului), in planul casei figura C1- casa de locuit si C2- anexa, iar fizic este o casa cu forma usor diferita, fara anexa dar avand aceeasi suprafata construita.
Un vecin a facut plangere catre primarie, reprezentantul primariei a venit si a constatat modificarea si mi- a inmanat un process verbal contraventional in valoare de 1000 RON si intrare in legalitate in decurs de un an.
Am intrebat vecinii despre modificarile aduse casei si ei mi- au confirmat ca acestea au fost aduse in anul 2010 (casa fiind ridicata din temelii in acest an).
Intrebarea este: care ar fi solutia intrarii in legalitate avand in vedere cele mentionate mai sus si care este vina fostului proprietar?
Solutia legala este sa faceti un nou cadastru si sa intabulati la CF conform situatiei reale.Vina fostului proprietar a fost ca nu a facut cadastru si intabulare la CF la momentul vanzarii cu situatia reala din teren la acel moment.
Cadastru si intabularea au fost facute la momentul vanzarii, dar au fost facute pe vechile planuri. Pentru a le reface cu situatia existenta o sa fie nevoie de multe autorizatii si accepturi din partea vecinilor, costurile fiind substantiale. (Autorizatie de demolare, autorizatie de constructie, studiul geo...etc)
Cumparare teren
romeo mart
in anul 1970 un proprietar a vindut 1000 metri patrati intravilan. mie 500 metri patrati numit generic V si unui alt cumparator C1 500 metri patrati .acte ... (vezi toată discuția)