avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale problema
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

problema

sunt asociat cu cineva intr-o firma si detin 50% din actiuni. ca si celalalt sunt si administrator. cum fac sa ma retrag din firma si sa scap de calitatea de administrator daca celalalt asociat nu este de acord nici cu preluarea partilor mele sociale nici sa le cesionez eu altei persoane.
ce fac eu in cazul in care celalalt asociat isi face o alta stampila, cumpara un facturier si taie facturi pentru ceea ce presteaza si eu nu stiu si declar dpdv contabil decat ceea ce stiu ca s- a realizat prin activitatea desfasurata la sediul firmei?
Cum il oblig pe celalalt asociat sa contribuie la cheltuielile firmei cu darile la stat atunci cand nu avem incasari si trebuie sa aducem bani de acasa.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:28, 20 August 2009
carmenmur a scris:

daca celalat asociat nu este de acord sa preia actiunile sau cesionarea cereti in instanta retragerea din firma respectiva.

Si cu cat mai repede cu atat mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala-administrator srl vendeta vendeta buna seara. sant intr-o situatie delicata: sant asociat intr-un srl cu 50%, iar celalalt asociat tot cu 50% care e si administrator. in urma cu doi ani au ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul sc felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, In aceasta societate sunt 3 asociati, 2 cu 25 % si unul cu 50 %, acesta din urma care este si administrator. Noi, cei 2 asociati cu 25 procente ... (vezi toată discuția)
Asociat "formal"-cui ma adresez alex12345 alex12345 buna ziua, as dori sa stiu urmatoarele: -sunt asociata cu 50% intr un srl - alt asociat detine 50% si este si administrator - de 3 ani niciunul dintre ... (vezi toată discuția)