avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca nerespectat de firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca nerespectat de firma

Buna seara,va supun atentiei dvs.o problema care cred ca se intilneste destul de frecvent in Romania.
M-am angajat la o firma pe postul de paznic cu un contract de munca de 6 luni cu drept de prelungire.La angajare mi s-a spus ca salariu v-a fi de 900 leipentru 168,deci contract cu norma intreaga.Dupa un timp de 2 saptamini programul sa schimbat in ture de 24 ore cu 48 liber(anterior era de ture 8 ore pe trei schimburi.
In luna martie a fost in audienta la sefa resurse umane si am spus ca eu lucrez intr-o luna 240 de ore si primesc salariu pe 168 ore,deci 72 ore neplatite.peste norma de 168 de ore.Deasemeni i-am spus ca in cele 24 de ore 8 ore sint de noapte si trebuies platie cu un plus comform legii.Mi-a spus ca va merge la patron si va discuta situatia ridicata de mine .Prin luna mai ma chemat si mi-a spus ca nu se pot platii orele lucrate in plus,nici cele de noapte si nici simbete si duminicile care le efectuam in decursul unei luni calendaristice..In luna iunie dupa ce a venit patronul din concediu m-am dus si am avut o discutie cu el.Raspunsul dinsului a fost transant:ori accept contractul asa cum a fost facut ori la revedere.Contractul meu expira pe 17.08.2016
Mentionez ca pina la expirarea contractului voi efectua 432 de ore in plus,respectiv 54 de zile munca efectuata si neplatita.
Va rog respectos sa ma indrumati ce am de facut .
Va multumesc si daca mai trebuiesc detalii,revin cu ele
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 08:55, 26 Iulie 2016
Sigur doamna dar programul celor 24 in care 8 ore sint de noapte nu se poate reduce doarece eu trebuie sa predau tura de 24 de ore colegului, ca pentru paza sintem 3 oameni iar tura este 24 cu 48
In conditiile in care nu se poate reduce timpul de munca, atunci orele de noapte se platesc cu sporul mentionat in Codul Muncii.
O sesizare la ITM. Poate rezolva problema.

Dacă nu se rezolva asa exista și judecata la instanta.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
SAUNDU a scris:

.........
In luna martie a fost in audienta la sefa resurse umane si am spus ca eu lucrez intr-o luna 240 de ore si primesc salariu pe 168 ore,deci 72 ore neplatite.peste norma de 168 de ore.Deasemeni i-am spus ca in cele 24 de ore 8 ore sint de noapte si trebuies platie cu un plus comform legii.
...........
.........daca mai trebuiesc detalii,revin cu ele

Puteti posta chiar pontajul lunii martie ? Am anumite nelamuriri dar si banuieli in ceea ce priveste modul in care se organizeaza repartizarea timpului de lucru si respectiv liberele pe parcursul lunii....
Cred ca conducerea firmei a inteles ca situatia nu este deloc buna pentru ei,eu dispun de xerox condica prezenta si alte documente care la o sesizare la ITM ar face ca lucrurile sa degenereze rau.
Am promisiunea ca pe 17.08.2016 cind expira contractul de munca voi primii toate drepturile banesti dupa ce sefa de la resurse a mers si discutat cu patronul.
Sigur nu ma las indiferent care va fi calea,pentru ca in aceste moment am 432 de ore efectuate peste norma de 168 din contract care includ ore suplimentare ,simbete si duminici si chiar sarbatori legale,cele pe perioada 18.01-13.07.2016
va multumesc

Alte discuții în legătură

Contract de munca! Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Lucrez ca si Agent Securitate! Am contract pe perioada nedeterminata,dar in contract scrie ca orarul ii de 8 ore pe zi de luni pana vineri-inegal! ... (vezi toată discuția)
Program de lucru Daniel1900 Daniel1900 Buna seara! Lucrez ca agent securitate! Acum sefi vor sa sa schimbe programu din 12 cu 24 -12-48.....! In 24-48! Deja eu zic ca asta este ilegal! Adica ar fi ... (vezi toată discuția)
Paznic de noapte si zi adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de numerare a unui angajat- paznic de noapte ?ce drepturi are angajatul ? (vezi toată discuția)