avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca nerespectat de firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca nerespectat de firma

Buna seara,va supun atentiei dvs.o problema care cred ca se intilneste destul de frecvent in Romania.
M-am angajat la o firma pe postul de paznic cu un contract de munca de 6 luni cu drept de prelungire.La angajare mi s-a spus ca salariu v-a fi de 900 leipentru 168,deci contract cu norma intreaga.Dupa un timp de 2 saptamini programul sa schimbat in ture de 24 ore cu 48 liber(anterior era de ture 8 ore pe trei schimburi.
In luna martie a fost in audienta la sefa resurse umane si am spus ca eu lucrez intr-o luna 240 de ore si primesc salariu pe 168 ore,deci 72 ore neplatite.peste norma de 168 de ore.Deasemeni i-am spus ca in cele 24 de ore 8 ore sint de noapte si trebuies platie cu un plus comform legii.Mi-a spus ca va merge la patron si va discuta situatia ridicata de mine .Prin luna mai ma chemat si mi-a spus ca nu se pot platii orele lucrate in plus,nici cele de noapte si nici simbete si duminicile care le efectuam in decursul unei luni calendaristice..In luna iunie dupa ce a venit patronul din concediu m-am dus si am avut o discutie cu el.Raspunsul dinsului a fost transant:ori accept contractul asa cum a fost facut ori la revedere.Contractul meu expira pe 17.08.2016
Mentionez ca pina la expirarea contractului voi efectua 432 de ore in plus,respectiv 54 de zile munca efectuata si neplatita.
Va rog respectos sa ma indrumati ce am de facut .
Va multumesc si daca mai trebuiesc detalii,revin cu ele
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 08:55, 26 Iulie 2016
Cu siguranta ca in instanta va trebui sa aduc probe indubitabile pentru o solutie favorabila si drept urmare am comandat o expertiza financiara la o firma specializata.
In general sint pozitiv dar expertiza financiara va fii sageata care v-a penetra politica firmei.Si apropo si colegi mei din paza au spus ca vor venii in instanta daca mi se admite in desfasurarea procesului proba cu martori,pentru ca in aceasta seara am fost sunat de unul dintre ei si au realizat ce mult au pierdut si vor sa urmeze calea aleasa de mine.
Pe linga caracrterul serios al situatiei ma amuza cint de indolenti sintem in fata adevarului.
Seara buna
Nu cred ca exista vreun motiv de natura juridica care sa impiedice judecatorul sa nu va admita daca solicitati si proba cu martori,pe langa administrarea de probe cu inscrisuri si bineinteles elementul de rezistenta EXPERTIZA de specialitate . Multa bafta !
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
Multumesc pentru incredere si eu sint convins ca lucrurile vor sta asa cum ati descris si cred ca actiunea in instanta va deschide cutia pandorei in cea ce privesc si pe celalti salariati.
Va tin la curent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca! Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Lucrez ca si Agent Securitate! Am contract pe perioada nedeterminata,dar in contract scrie ca orarul ii de 8 ore pe zi de luni pana vineri-inegal! ... (vezi toată discuția)
Program de lucru Daniel1900 Daniel1900 Buna seara! Lucrez ca agent securitate! Acum sefi vor sa sa schimbe programu din 12 cu 24 -12-48.....! In 24-48! Deja eu zic ca asta este ilegal! Adica ar fi ... (vezi toată discuția)
Paznic de noapte si zi adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de numerare a unui angajat- paznic de noapte ?ce drepturi are angajatul ? (vezi toată discuția)