1. Ca parinte rezident am obligatia de a face un cont copilului pentru a primi pensia alimentara? ”Tatal” spune ca nu ii da pensia decat dupa ce ii dau IBAN-ul.
2. De asemenea, trebuie sa consult tatal atunci cand planific vacanta copilului sau cand vreau sa plec in weekend la munte sau la mare daca perioada nu coincide cu programul lui de vizita?
3. Cine stabileste prioritatile copilului si programul zilnic al acestuia? Trebuie sa informez si sa astept confirmarea nerezidentului pentru orice lucru?
4. Daca este o Hotarare cu un anumit program de vizita, adica in prezenta mea, si nerezidentul vrea ca eu sa nu mai particip la program, eu ce fac? Copilul (2 ani si 8 luni) nu-l cunoaste si nu sta cu el (L-a vazut de 2 ori in 2016). Eu niciodata nu stau langa ei, ci la distanta, dar suficient cat sa vad copilul si el sa stie ca este in siguranta si ca sunt acolo.
5. Daca nu raspund la toate mailurile cu amenintari si diferite forme de santaj patesc ceva? Deja nu mai am nervi si nu mai pot sa citesc atatea minciuni si calomnii.
6. Am nevoie de acordul lui pentru vacanta in strainatate. Ultimul mail suna cam asa: ”Desi observ ca ai stabilit deja un program, nu m-ai consultat în nicio decizie pe care ai luat-o vis a vis de aceasta plecare si de impactul pe care il are asupra copilului. Constat ca dintr-o data fetita e suficient de mare sa calatoreasca in tari straine, ceea ce este foarte bine, deci, e suficient de mare sa petreaca timp și cu mine, asadar, astept sa rezolvi până la capat sirul problemelor, asa cum ti le-am explicat in mailurile anterioare. Vei primi actele necesare plecarii.”. In mailurile anterioare imi spune sa-i dau o hartie la notar cum ca poate lua copilul la domiciliul lui, de 2 ori pe saptamana, de la 10 la 18. Poate fi folosit la dosar pentru suplinirea acordului? Sau ii pot cere sa imi trimita hartiile pana joi ca vineri sa ma duc la pasapoarte sa le depun? Si daca nu le am pana joi sa depun dosar? Mi-e teama ca ma amana asa pana in ultima zi si apoi nu mi-l mai da si pierd si timpul pentru suplinirea acordului.
Mama nu are nicio prezumtie de rasturnat. Ea nu se da singura in judecata. Daca tatal o va da in judecata ptr ca nu a fost informat despre tabara de japoneza, sarcina probei e la domnia sa urmand sa dovedeasca atat ca interesul copilului a fost afectat, cat si ca tabara e o decizie de importanta unei interventii chirurgicale si prin urmare ar fi fost obligata sa-l informeze.
bineinteles ca interesul copilului e afectat atat timp cat deciziile importante ce il privesc sunt luate doar de un parinte. Decizii importante egal decizii ce nu tin de rutina zilnica.
Doama draga dvs informati-l conform legii. Daca domnul nu va fi multumit va va da in judecata. Daca va castiga, veti fi obligata ca pe viitor sa-l informati si despre tabara de japoneza, asumand ca un judecator va aprecia ca o interventie chirurgicala sau administrarea de bunuri echivaleaza cu 7 zile de lectii de japoneza in tabara. Daca nu va castiga veti castiga dvs inclusiv cheltuielile de judecata.
Cat privesc amenintarile si santajurile, daca acestea sunt reale si aveti dovezi (scrise sau inregistrari, eventuali si martori), puteti face plangere penala, la fel si cu pensia.
Deciziile importante de pana acum (medic de familie, abonament medical la clinica privata, celulele stem si inot) le-am luat de mult de pe vremea cand domnul era disparut. Ar fi culmea ca acum sa-i cer parerea (dupa ce ca doar eu le platesc) doar pentru ca si-a amintit luna asta ca are copil. Si ar fi si mai dragut ca domnul sa nu fie de acord si sa ma puna sa renunt la ele. Asta ar fi chiar de rasul curcilor.
Asa cum m-ati sfatuit i-am trimis e-mail prin care l-am rugat sa-mi trimita actele pana la o data anume si.... nici acte, nici raspuns.
I-am trimis un alt e-mail prin care ii spuneam ca daca nu a reusit sa faca actele sa ne intalnim intr-o zi saptamana urmatoare la serviciul pasapoarte si...... niciun raspuns.
Doamna draga cu tot dragul nu prea foloseste. Ganditi-va permanent la "apararile" domnului. Acestea pot fi: n-am vazut mailul, l-am sters din greseala, nu aveam net, vroiam sa-i dau acordul nu puteam in acea satamana dar urma sa i-l dau luni, etc. Pentru a contracara astfel de sustineri trimiteti o scrisoare (notificare) prin executor judecatoresc in care oferiti 2-3 variante de prezentare la notar. (mentionati numele si adresa notarului, destinatia si durata deplasarii). In notificare mentionati 2-3 zile pentru intalnirea la notarul X de la adresa Y (luni la 13-13.30, miercuri intre9-9.30, vineri intre 16-16.30). Despre notificare nu mai poate spune ca nu a primit-o. Nu va costa vreo avere ci 30-50 de lei, la executorul cel mai apropiat. Atasati notificarii daca vreti/puteti/e cazul dovada rezervarii.
Tabără copil
Martonze
Bună ziua,
Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)