avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere in actele de cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere in actele de cadastru

Buna ziua,
Vreau sa efectuez cadastrul pentru o proprietate insa exista o suprapunere cu terenul vecinului. Acesta are cadastrul facut pentru imobilul sau , hotarul din acte depasind gardul existent si chiar suprapunandu-se cu o cladire existenta din curtea mea. Dupa discutii cu acest vecin, a admis ca hotarul trebuie refacut(si gardul), s-au stabilit cat de cat niste limite , s-a razgandit de cateva ori (tot incearca sa obtina mai mult, desi deja s-a intrat in curtea noastra) si amana de luni de zile refacerea cadastrului. Cadastristul nostru spune ca nu poate face nimic fara solutionarea acestei suprapuneri.
Exista vreo solutie prin care pot obtine documentatia de cadastru, eventual delimitand aceasta suprafata de conflict? As vrea sa construiesc intr-o alta parte a terenului insa nu pot demara nimic fara cadastru.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Silviu... , utilizator 09:28, 27 August 2023
Bună ziua Dna Cristina, referitor la situația dumneavoastră și eu am aceiași problemă, vreau doar să vă întreb dacă ați rezolvat problema în care sunte-ți.
Mulțumesc.

cristina0990 a scris:

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Intre timp am luat legatura cu cadastristul care a inceput lucrarea si a spus ca nu stie de asa ceva. Am mai avut ocazia sa cer parerea unui notar care a confirmat varianta expusa de dumneavostra. Am contactat alt cadastrist si mi-a spus ca aceasta varianta de a declara o suprafata mai mica nu imi mai da posibilitatea sa alipesc mai tarziu, si mi-a dat varianta intocmirii unui cadastru fara suprapunere/cu suprapunere.A ramas sa se mai uite peste acte. Stiti ceva de asta? De asemenea, daca stiti un cadastrist din Ilfov care se pricepe sa rezolve aceasta problema , v-as fi recunoscatoare. Daca nu, o sa incerc sa sun la firmele din zona sau sa pun anunt aici. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren Eduard Iordan Eduard Iordan Buna ziua, Avem o casa batraneasca cu teren undeva in Chiajna. Masuratorile au fost facute in plan acum nu stiu cat timp, insa prin 2009, din ce am inteles ... (vezi toată discuția)