avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC pierduta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC pierduta

Buna ziua,

In luna septembrie copilul meu implineste 2 ani. La inceputul lunii iulie am fost la DGASPC sa vad ce acte trebuiesc depuse la dosar pentru ca tatal sa poata beneficia in ultima luna de indemnizatie.. Am primit 2 hartii care trebuiau completate, una cu declaratia mea ca imi reiau munca, cealalata pentru sot, cu cerererea pentru indemnizatie.
In data de 28.07.2016 am depus aceste hartii si mi-au dat biletelul cu actele necesare.
Deoarece firma la care a lucrat sotul inainte de nasterea copilului este in insolventa, nici in ziua de azi nu am putut obtine de la fostul patron adeverinta de venit, spunand ca nu are cine sa completeze aceasta adeverinta.
Ce putem face in acest caz?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 12 August 2016
Pai indemnizatia este pe luna august, deja suntem in data de 11 august, dosarul nu mi-l primesc fara adeverinta de venit, adica am pierdut aceasta indemnizatie. Cine e de vina? Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?

Multumesc.
In opinia mea , lichidatorul este de vina pentru o astfel de situatie.

Potrivit prevederilor art.64 lit. b in Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolvent„ lichidatorul conduce activitatea debitorului.

Conform art.34 alin.5 din CodulMuncii, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Din coroborarea celor două texte de lege reiese ca, lichidatorul judiciar are obligatia de a elibera documentele mentionate la art.34 alin.5 din Codul muncii, deoarece acesta preia atribuţiile angajatorului.

Ce sanse am sa-mi recuperez prejudiciul, daca dau lichidatorul in judecata?

Multumesc.
Nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti ... castigarea unui litigiu depinde de mai multi factori.

Sesizati si ITM-ul/inspectia Muncii cu privire la refuzul lichidatorului de a va emite acele documente.

De asemenea, puteti sesiza judecatorul sindic cu privire la aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinte vechime in munca - unde? gabrielle-niki gabrielle-niki Buna ziua! Dupa ce am apelat la mai multe institutii publice nu am gasit nici un raspuns la problema mea. O ruda apropiata a lucrat la 2 firme (lichidate ... (vezi toată discuția)
Carnet de muncã pierdut tomileia tomileia Buna ziua , sotul meu este bolnav si trebuie sa se pensioneze pe caz de boala ,dar i s-a pierdut cartea de munca ,a disparut din arhiva ITM-ului,si-au mutat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua cum trebuie procedat în cazul în care fiind în concediu ... H.Dany H.Dany Bună ziua Cum trebuie procedat în cazul în care find în concediu prenatal, firma a întrat în insolventa ? În ultimele 2 luni nu mi s-a mai plătit ... (vezi toată discuția)