avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca in CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca in CIM

bina ziua

firma are ca obiect de activitate si "consultanta de management" - avand acest lucru in vedere am urmatoarea intrebare:
- pentru un angajat al fiemei care va lucra intreg programul de lucru la unul dintre clienti ( pt consultanta) trebuie inregistrat punct de lucru ( al angajatorului la sediul clientului) sau se poate trece in CIM la locul de munca - sediul clientului? ( daca se trece astfel in CIM trebuie incheiat contract de comodat pt spatiu?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 18 August 2016
Le puteti mentiona pe amandoua.
multumesc
zxz19 a scris:

se pot trece ca loc de munca si sediul si pct de lucru?


-Daca angajatul dvs este unul project based,deci angajat special pt un contract de consultanta management pt firma la care doriti sa va deschideti un pc de lucru .atunci trebuie sa consemnati in contract doar sediul pc de lucru.

-Daca angajatul nu va avea nu loc fix de munca si va desfasura activitate atat la sediul social al firmei cat si la pc de lucru ,atunci acest lucru se consemneaza separat in cim. Deci doar in acest caz pot aparea mentionate cele 2 locuri de munca


A se vedea modelul cadru al contractului de munca reglementat de OMM64/2003 actualizat prin OMMFPS 1616/2011,in care la pc D se specifica la clauza referitoare la LOCUL MUNCII:


D LOCUL MUNCII:
1. Activitatea se desfasoara la (sectie/atelier/birou/serviciu/compartiment etc.) ......... din sediul social/punctul de lucru/alt loc de munca organizat al angajatorului ............”

2 . In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfãºura activitatea
astfel: ...............................


Opinia mea este ca nu are niciun sens sa treceti de toata birocratia implicata de inregistrarea unui pc de lucru(ce implica inclusiv un contract de inchiriere/comodat cu societatea respectiva)doar pt ca angajatul dvs sa desfasoare activitate acolo ,cand puteti sa folositi f bine instrumentul legal denumit DELEGARE,reglementat de Codul Muncii chiar daca nu doriti o clauza de mobilitate in contract !
@ zxz19

Puteti mentiona in c.i.m., fara niciun impediment : Salariatul va presta activitatea atat la sediul angajatorului, cat si la sediul clientilor cu care angajatorul are incheiate contracte de consultanta.

O astfel de precizare nu atrage vreo sanctiune sau nulitatea c.i.m.


Aceasta mentiune se face doar daca angajatul nu are un loc de munca fix,in cazul dat,exita loc de munca fix ,se consemneaza ca: angajatul va desfasura activitate la biroul.... din pc de lucru al angajatorului...

Alte discuții în legătură

Cim loc de munca valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Pentru functia de economist in CIM la lit. D locul de munca se poate trece: In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitate pe ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobilitate sabinna sabinna Doresc sa angajez o persoana care nu va lucra la sediul firmei, nici la vreun punct de lucru ci va cauta clienti intr-o anumita zona a tarii. Daca specific in ... (vezi toată discuția)
Loc de munca mobil sau fix? mnd mnd Buna ziua, Potrivit art.17 alin.(3) lit. b) din Codul Muncii, in CIM trebuie sa se inscrie locul muncii sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ... (vezi toată discuția)