buna ziua,
unchiul meu ,frate cu tatal meu ne-a lasat un apartament mie si sotului meu cu contract de intretinere, bun propriu al acestuia, si o avem pe sotia acestuia obligatia sa o intretinem pe timpul vietii ei. mentionez ca unchiul a decedat , ei nu au copii impreuna sau separat. matusa vrea sa strice contractul cu noi dupa 9 ani de cand l-am incheiat. noi ce putem mosteni?
va rog daca puteti sa-i spuneti, multumesc.locuinta a fost cumparata de acesta inainte de casatorie cu matusa.
@trufasiusorina1969, contractul de intretinere este un contract aleatoriu, adica este un zar, o loterie pentru debitorul intretinerii (pentru dvs.), este un contract pe care nu l-as recomanda niciodata, decat celor care se cunosc foarte bine unul pe celalalt.
In cazul dvs. creditorul intretinerii (matusa) se poate prevala de tot felul de tertipuri discutabile pentru desfiinta contractul (la fel poate face si creditorul intretinerii) astfel incat legiuitorul a prevazut ca in situatia in care prestarea sau primirea in natura a intretinerii nu mai poate continua din motive obiective, atunci intretinerea poate fi inlocuita prin renta.
Ce inseamna motive obiective? Asta ramane la aprecierea instantei de judecata!
Cele de mai sus, la un moment dat, pot fi o solutie care sa va rezolve problemele, caci ar fi pacat sa pierdeti imobilul dupa atatia ani de contributie cu buna-credinta.