avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva solutiei procurorului, trimitere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva solutiei procurorului, trimitere prin e-mail

Buna ziua,

Plangerea impotriva solutiei procurorului, adresata prim procurorului, judecatoriei, se poate transmite si prin email daca are toate datele de identificare ale mele?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 18:26, 21 Septembrie 2016
Din primul mesaj al acestui topic, reiese ca userul nu a avut o semnatura electronica, ci a trimis plangerea cu un simplu email. Astfel incat, ce am scris anterior ramane valabil.

Insa, nu acelasi lucru se poate spune si despre ce ati scris dvs. Iata :
eusaisapte a scris:

Precizati la antetul datelor personale: "cu adresa de corespondenta electronica aleasa pentru comunicarea actelor de procedura cf. art. 257 (5), art. 259 (1) si art. 289 (5) din CPP modificat si completat prin OUG nr. 3/2014: x@y.z

Atentie ! Una este Sesizarea organelor de urmarire penala prin Plangere in temeiul art. 289 Cpp si alta este corespondenta electronica prin intermediul postei de mesagerie electronica, aleasa pentru comunicarea actelor procedurale, in temeiul art.257 Cpp.

In textele îmbelşugate pe care le-ati scris mai sus, si din care am citat mai jos, v-ati referit la pasaje extrase din procedura civila (desi v-am rugat sa tineti cont ca suntem in aria destinata procedurii penale). Iata pasajele :
eusaisapte a scris:

Cod de procedura civila
CAPITOLUL I
Forma cererilor
[...]
Cod de procedura civila
CAPITOLUL I
[...]
Cod de procedura civila
[...]
Art. 267
Înscrisurile în formă electronică
Înscrisurile făcute în formă electronică sunt supuse dispoziţiilor legii speciale.
Cod de procedura civila
[...]




P.s.
@eusaisapte, stiu ca a fost doar o eroare de scriere din partea dvs., insa ar fi de dorit sa fim un picuț atenți la ce scriem pe forum, ca sa lamurim userii si nu sa-i incurcam. Bine?
Nu trebuie nici un fel de semnătură electronică.
Vă spun din proprie experiență, nu din auzite.
Am declarat apel prin e-mail normal, și totul a fost OK, din punct de vedere legal.
Am formulat întâmpinare la apelul părții adverse și l-am trimis tot prin e-mail simplu, fără semnătură electronică, am trimis apoi prin e-mail cerere de judecare în lipsă, și am câștigat apelul judecat în lipsa mea.
@Dapix, consider ca declararea apelului si plangerea sunt chestiuni distincte, eu m-am referit la plangere.

Declararea apelului, practic cale de continuare a procesului penal este una, iar sesizare organelor de urmarire penala si plangerea catre judecatorul de camera este alta, de aceea am si zis ca nu trebuiesc confundate, adica ratiunea este ca in apel toata lumea deja "se cunoaste" cu toata lumea, ori la sesizarea organelor de up sau in camera preliminara, conditiile initiale sunt mai stricte pentru "a mobiliza" organele judiciare.

Dupa depasirea momentului initial, da, se poate cadea de acord (si legea permite) ca actele procedurale sa se comunice prin email, asa cum este si in cazul apelului.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Multumesc dapix si eusaisapte pentru ajutor. Intre timp, am facut rost si de semnatura electronica. Sa vedem acum ce mai zic. Mai inventeaza ei ceva ca doar la asta sunt super buni. Numai pentru ce sunt platiti sa faca nu se preocupa.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Prevederi ale regulamentului de ordine interioara a parchetelor privind arhivarea electronica a dosarelor? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, cunoasteti alte prevederi ale Regulamentului de ordine interioara a parchetelor privind arhivarea electronica a dosarelor, decat cea pe care am ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ma inscriu la concurs pentru a deveni grefier daca am studii medii? paterna paterna Va rog sa imi raspunda si mie cine cunoaste, cum pot sa ma inscriu la concurs de grefier cu studii medi, si unde sunt afisate? va multumesc (vezi toată discuția)
Post de grefier prin concurs iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am terminat facultatea de comunicare si relatii publice la ,,U.Danubius\\"Galati si acum urmez masterul la aceeasi universitate,specializarea ... (vezi toată discuția)