avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca

Lucrez la o firma la care "detasam" soferi la diverse firme ( contract de munca temporara). De multe ori, se intampla ca angajatii sa plece in concediu si apoi sa aduca medicale pentru a sta mai mult in concediu, iar clientul nu ii mai vrea inapoi din cauza ca au stat prea mult acasa si blocheaza activitatea firmei. In situatia in care o firma nu mai doreste angajatul, cum ii pot inceta contractul fara sa il bag in somaj (ca sa evit blocarea postului)?
Trebuie intocmit si un referat in acest sens sau este suficienta decizia de incetare in baza articolului 95 alin. 4?

Avand in vedere ca in contractul de punere la dispozitie este stipulat la conditiile de refuzare a unui angajat urmatorul motiv "ca urmare a unei decizii de afaceri justificata, ce are ca efect modificarea caracteristicilor misiunii", l-as putea invoca pe acesta?Pentru ca nu cred ca e suficient de solid argumentul cum ca le-a incurcat activitatea. avand in vedere ca el a fost in medical....si atunci as putea spune ca isi restrang activitatea
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este suficienta decizia de incetare in continutul careia motivates in fapt Sa cuprinda argumentele utilizatorului de renuntare la salariat, prevederile din contractul de punere la dispozitie in care se incadreaza.
Daca angajatul va dori sa conteste decizia de incetare nu se va indrepta asupra utilizatorului firma client ,cu care nu s-a aflat in raporturi contractuale ,ci asupra angajatorului cu care are incheiat cim,respectiv agentul de munca temporara.
Avand in vedere argumentul invocat si motivat necorespunzator,in opinia mea de catre client are sanse sa castige angajatul !
Raspunderea incetarii nelegale a cim apartine angajatorului,in aceste conditii eu opinez ca inainte de a proceda la incetarea cim ar trebui solicitat prezentarea unei reale justificari cu argumente economice din partea clientului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract munca Matei Florentina Matei Florentina Incetare contract munca Buna ziua! Sunt angajatul unei societati de plasare forta de munca (soferi) in comunitate. In baza contractului de munca temporara ... (vezi toată discuția)
Incetare articol 95 alin 4 RuxandraLarisa RuxandraLarisa Vreau sa incetez contractul de munca temporara al unui angajat cu articolul 95 alin 4 deoarece a cauzat daune. De asemenea, nu a mai lucrat din data de 02.12. ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca tomagabriela tomagabriela Patronul m-a anuntat ca imi incheie contractul de munca. Cum pot sa-mi fac somaj daca el doreste sa angajeze alta persoana pe aceeasi functie. (vezi toată discuția)