avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu adeverinta administrator bloc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu adeverinta administrator bloc?

Aud ca e o lege, nu cunosc numarul, care spune ca nu poti vinde apartamentul tau de bloc decat cu o adeverinta de la administrator ca nu ai datorii la intretinere.
Asa e? Mi se pare un abuz asta, cel care vinde daca e de acord sa preia cheltuielile mele, ce treaba are administratorul? Eu vreau sa vand unei rude, spre exemplu, fratelui meu.
Care este aceasta lege si ce spune ea va rog?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:19, 8 Septembrie 2016
Art. 20-Legea 230/2007
(1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea asociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.

[ link extern ]
deci va trebuie oricum adeverinta, fie ca nu aveti datorii, fie ca aveti x datorie. pe care o preia cumparatorul. Va puteti compensa cu el cu fondul de rulment , daca aveti vreo depunere.
Multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect, bravo!
Acum, ca sa fie tacamul complet, vin cu o completare: in cazul in care sunt datorii care s-au prescris ale mele catre asociatie, ce e de facut? Ca eu nu vreau sa platesc ce e prescris, normal, nu? Mai ales ca am refuzat sa platesc un fond stabilit abuziv cu incalcarea legii. Si acum acel fond e prescris. Deci, in situatia asta ce fac?
Multam.
Va recomand o discutie similara pentru problema dvs., in care userul @ynocentta a punctat corespunzator si la obiect. Discutia aici : www.avocatnet.ro/content/for...
Cunosc acest subiect ca doar eu l-am initiat.
Ce am intrebat acum nu are legatura cu prescriptia insa.
Are legatura cu adeverinta si cu cine pe cine da in judecata.
Poate sa pun avocata sa discute cu ei si sa le atraga atentia ca datoria mea e prescrisa si astfel sa scapam de proces insa nu stiu nici daca o asociatie de proprietari poate scadea datorii prescrise din contabilitate. Aici ar putea interveni un contabil sau un cenzor din forum, daca stie. Daca prescriptia se poate constata doar de instanta de judecata... Doar de ea se poate constata?

[edit : sters citare mesaj anterior]
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Cumpărare apartament cu datorii foarte mari la întreținere, parțial prescrise. acceptarea datoriilor anulează prescrierea? addframe addframe Buna ziua, Doresc sa preiau un apartament care are datorii foarte mari la intretinere, acumulate in foarte multi ani. Asociatia de locatari nu a intreprins ... (vezi toată discuția)
Adeverinta asociatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, Situatie:Un chirias, se muta in locul altui chirias si apoi solicita adeverinta de la asociatie din care sa rezulte ca nu exista debite restante ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)