avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare de la societate de recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare de la societate de recuperare creante

Buna seara.
Doresc sa va solicit ajutorul intr-o problema legata de o societate de recuperare creante.
Voi fi foarte succint:
- persoana in cauza este soacra mea care are domiciliul in buletin in apartamentul meu, proprietate personala;
- de aproximativ un an primeste notificari de la o firma de recuperare sa plateasca o suma restanta de la un credit/card de consum pe care ea sustine ca nu l-a avut niciodata la banca de la care firma respectiva a cumparat creditele.
- am mers anul trecut la banca respectiva si am solicitat sa verifice in baza CNPului daca soacra mea are sau a avut vreo datorie la banca respectiva iar raspunsul este negativ si anume banca nu recunoaste ca CNP-ul in discutie ar fi avut vreun credit cu atat mai mult unul restant.
- azi am primit o noua notificare (vedeti linkul de mai jos).
[ link extern ]

Ce reprezinta aceste articole si in ce sens ma impacteaza pe mine?
Mentionez ca soacra mea are domiciliul in buletin in apartamentul meu insa in cea mai mare perioada din an locuieste in alta locatie. Sper ca nu ma trezesc la usa cu executori judecatoresti sau mai stiu eu ce alte nebunii ...
Ce drepturi am in cazul asta si ce drepturi au ei ?

Multumesc de retur.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
ionut.tanase, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut.tanase , utilizator 12:19, 26 Noiembrie 2017
UP-DATE: am fost azi la BanPost si dupa 2 ore de cautat prin sistemul informatic ... 3 functionari ai bancii s-au declarat invinsi si au spius ca nu reusesc sa identifice in sistemul informatic detalii despre aceasta "datorie" .... In egala masura este posibil sa fie reala sau falsa ... In baza lor de date nu apare nimic ...

Este extrem de ciudat. Eu cred că ați putea chiar să anunțați poliția deoarece există suspiciuni de fraudă și înșelăciune (având în vedere că date despre datoria soacrei dvs nu se găsesc).
Fix asta voi face la urmatoarea scrisoare pe care o primesc de la ei. Mi s-a cam luat de subiectul asta.
UP-DATE: vineri (24.11.2017) soacra mea s-a trezit cu un plic de la un executor judecatoresc din Valcea prin care o instiinteaza ca i se va opri din pensie 1/3 (tot in plic este si o adresa catre Casa de Pensii emisa de executor prin care ii anunta sa opreasca 1/3 din pensie lunar pana la recuperarea prejudiciului).
Anexat acestor instiintari este si contractul facut de soacra mea cu BANC POST in anul 2002 pentru un descoperit de card in suma de 1500 lei (15.000.000 lei la acea vreme). Mentionez ca soacra mea stie ca la acea data a facut acel descoperit de card insa in anul 2006 societatea la care lucra a mutat salariile la Raiffeisen Bank si a mai lucrat pana in anul 2011. Pana la acea data nu a primit din partea bancii Banc Post nicio notificare/adresa/instiintare prin care a fie informata ca mai are vreo datorie catre ei. In tot acest interval de timp (2002-2006) i s-a virat salariul pe cardul Banc Post insa nu are niciun istoric daca a achitat suma integral sau a mai ramas ceva de achitat...
Mai sus va povesteam ca am mers la sucursala Banc Post din Pitesti si cei de acolo nu au gasit-o pe soacra mea in baza de date ca fiind restanta (au cautat in baza CNPului).

Ce este de facut in situatia asta?
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
ionut.tanase, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de salariu fara semnatura titularului - ce se poate face? Ro_land Ro_land Ma trezesc peste noapte cu un extras de cont de la banca X pentru un cont de card de care nu stiu nimic. Este primul extras de cont de acest fel primit si care ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt imprumut nevoi personale lorena23s lorena23s buna ziua, am primit o somatie de executare sila si nu stiu ce sa fac. acum ceva timp am facut acest credit la banca romaneasca si nu am mai avut cum sa-ll ... (vezi toată discuția)