avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prescriptie

Poate cineva sa mi spuna dupa cat timp se prescrie o sanctiune contraventionala si de cand se calculeaza acest termen?
De exemplu in cazul in care sanctiunea a fost contestata de cand se calculeaza?
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 12:33, 27 August 2009
ok, dar forma actualizata de care vorbiti nu abroga si articolul 14, alineatul 1! si in orice caz prevederile oug 2/2001 au prioritate...simplu pentru ca sunt prevazute de o LEGE SPECIALA!!!!! e chiar asa greu de inteles???
Stimate @ticut daca ati fi fost putin atent la mesajul initial ale userului naoemi_n2000, ati fi observat ca procesul verbal prin care s-a constatat contraventia a fost contestat.
Poate cineva sa mi spuna dupa cat timp se prescrie o sanctiune contraventionala si de cand se calculeaza acest termen?
De exemplu in cazul in care sanctiunea a fost contestata de cand se calculeaza?



De aici rezulta faptul ca a fost comunicat(pentru ca orice jurist care se respecta stie, sau ma rog ar trebui sa stie nu poti contesta un P_V pe care nu l-ai primit ), iar userul doreste informatii in ceea ce priveste termenul de prescriptie al executarii sanctiuni, care in cazul amenzilor este de 5 ani asa cum prevede legislatia fiscala citata anterior, acest termen curge in cazul contestarii de la momentul ramanerii definitive a hotarari judecatoresti de respingere a contestatiei la procesul verbal
AVETI DREPTATE...si amandoi suntem pe langa subiect...pentru ca termenul de prescriptie incepe sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti care respinge plangerea! si userul nu a spus cum s-a finalizat procesul! in rest sunt de acord cu ce ati scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie nicolae vacaru nicolae vacaru am primit o amenda de parcare neregulamentara de la politia comunitara a municipiului sibiu si nu am platito an cati ani se prescrie? ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala AndreiM. AndreiM. Bună ziua ! In 2017 am luat o amendă, de care nu am stiut, pentru depășirea vitezei legale. Am aflat despre ea după primirea unei înștiințări la ... (vezi toată discuția)