Buna seara,
O Asociatie de proprietari (un bloc cu o singura scara)poate fi obligata sa se asocieze cu un alt bloc cu trei scari(fara asociatie) de catre Primarie, intrucat a prevazut pentru programul acela national de anvelopare contractul ca pentru un bloc cu 4 scari?
Asociatia nu doreste aceasta asociere .
Multumesc anticipat pentru raspuns.
La Iasi se cheama DAPPP - ceva cu domeniul patrimoniului public si privat...
Asata in cazul in care, initial, blocul a fost construit de stat, adica nu a fost proprietate personala de la inceput.
Totusi, avand in vedere a difuzarea acestor carti tehnice se face in mod legal in 4 ex. si anume:
- un ex. la proiectantul imobilului;
- un. ex. la constructor;
- un ex. la primarie - birou disciplina in constructii,
- un ex. la as. prop.
Asadar, in functie de cele aratate si de situatia locala, puteti „merge pe fir” si incercat pe rand, eventual sa solicitati o copie contra/cost.
Bun, am inteles ca va trebuie CT - dar la ce bun? Care este problema?
Daca tineti mortis, pana gasiti ceva, cineva dintre voi sa inceapa de acum sa tina si sa adune niste documente privind imbunatatirile aduse blocului si cand faceti rost de CT, atasati documentatia la vechiul dosar.
Mi-a venit in gand sa va sfatuiesc sa mai „cautati” blocuri asemanatoare cu al vostru si care are CT. Inainte blocurile erau oarecum tipizate, asa ca, va orientati !
S-a gasit un proces-verbal de receptie la terminarea lucrarilor din care reiese anul 1992.Astfel nu putem beneficia de acest program de reabilitare cu fonduri europene pe care-l propune Primaria acum,intrucat blocul trebuia construit/terminat pana in 1990(construirea a inceput in 1986,zugraveala s-a facut dupa 1990 si inteleg ca a costat mai mult decat blocul(de fapt ,e doar o scara de bloc ).
Am omis sa spun ca la sedinta de la Primarie,la care am participat in octombrie,noi am crezut ca este vorba de programul acela national de reabilitare termica si la care ne incadram. Programul stabilea lucrari de interventie pentru blocurile construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990.
E posibil sa beneficiem si noi de programul national de reabilitare,chiar daca Primaria are aprobare pentru cel cu fonduri europene?Primaria are voie cu doua proiecte cu acelasi obiectiv?
Precizez ca noi am incheiat un contract de mandat cu Primaria pentru programul national in 2012,insa pe mandatul altui primar si cu alta culoare politica.