Cazul meu nu cred ca este nou, probabil au mai incercat si altii si nu au reusit si au renuntat. Stiu ca in noul cod civil apare si reglementarea statutului de cuplu consensual dar sunt in criza de timp si nu pot astepta sa se anunte data intrarii in vigoare . Am nevoie petru dosarul de emigrare in Canada de certificarea relatiei mele consensuale. Am auzit variante cum ca pot merge la Autoritatea Tutelara sa cer o ancheta sociala ....am fost si am intrebat in treacat un functionar care a facut niste ochii ff mari...ei nu fac asa ceva...Daca ma puteti ajuta cu solutii..eventual daca s-au mai intamplat cazuri asemanatoare ..Va multumesc!
Va multumesc tuturor pentru opiniile postate !... Problema nostra principala este ca nu avem aceiasi adresa in CI (sincer nu m-am gandit niciodata ca voi avea nevoie de acest lucru). Canadieni cer sa dovedim ca avem un an minim de relatie anterioara depunerii dosarului(noi avem 2). Avem declaratie data la notar de 2 prietenii cum ca noi suntem cuplu consensual de 2 ani, de la asociatia de proprietari nu am putut obtine nici o declaratie (sunt 2 comunisti batrani care au reuzat categoric sa dea declaratia respectiva) Imi este mult prea sila fac circ cu ei.De casatorit nici nu se pune problema ptr ca ar fi considerata casatorie de complezenta facuta special ptr dosarul de emigrare . Cred ca voi incerca varianta cu ancheta sociala solicitata la primarie. Oricum astept pareri in continuare....Va multumesc!
Dar cei de la ambasada ce va solicita in concret?
Nu v-au sugerat nimic?
Intre ancheta sociala de la primarie si declaratia unor martori nu prea vad diferente substantiale.
Cred ca ar trebui sa vedeti ce v-ar ajuta in concret si sa urmati acea cale indiferent cat de dificila ar fi.
stimata doamna,
in primul rand sa imi comunicati din punctul dvs de vedere care este art care reglementeaza IMORALITATEA , apoi ar trebui sa aveti in vedere art 969 C civ .
de asemenea la o scurta analiza a legii care reglementeaza exercitarea profesiei de notar public, pentru o mai simpla cautare nr este 36/1995R, potrivit cu care notarii publici pot si au dreptul de a intocmi orice act cu respectarea dreptului comun . In conditiile in care nu exista o reglementare prohibita a unui asemenea contract cum de altfel nici una permisiva mergand pe latura dreptului comun cred ca art invocat anterior are o mare si o deosebita aplicabiliate, permitand astfel iesirea din intunericul nestiintei.
referitor la cea de a doua parte a raspunsului dvs ,pe langa faptul ca este unul evaziv si neintemeiat ,dati dovada ca va limitati strict la ceea ce scrie in articol omitand ceea ce la TGD (TEORIA GENERALA A DREPTULUI anul 1 drept) se numeste interpretarea legii.
fata de cel de al doilea raspuns al dvs, se refera strict la Directiva 2004/38/CE, ori eu m-am referit la cu totul alte texte de lege.
cu stima
:offtopic: @av_cre
Stimata doamna , va rog sa editati mesajele , pentru a nu exista unele consecutive .Acest fapt e unul contrar regulamentului.Va rog, totodata, sa nu mai faceti precizari in afara subiectului dezbatut , cu o nota de ofensatoare.
Multumesc.
Emigrare canada
andre0283
sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)