buna ziua,am nevoie la notar pt dezbaterea succesiunii dupa fostii socri si fostul sot cu care am 2 minori,de certificatul fiscal al celor 3 decedati.anexa 24 dupa fostii socri am reusit sa o scot cu ajutorul unui fost cumnat deoarece am inteles ca doar fiii decedatilor o pot obtine,insa certificatul fiscal dupa fostii socri tot fiii lor au dreptul sa o obtina?problema este ca fostii socri inclusiv fostul sot au avut datorii la primarie:impozite si taxe neachitate.cei de la primarie nu vor sa imi elibereze certificat fiscal pt decedati mie,cer prezenta unui copil al lor si nu vor sa il elibereze pana nu se achita datoriile.pe anexa 24 figureaza o marime a constructiei si la fiscal apar alte dimensiuni ale constructiei obligandu-ma acum sa cer masuratori si sa obtin o alta autorizatie de constructie.eu as vrea sa fac aceste demersuri cu constructia dupa succesiune deoarece mi-e teama sa nu se razgandeasca fostii cumnati care mi.au dat declaratii de neacceptare dar nu stiu ce valabilitate au si daca se pot razgandi.as dori sa ma lamuriti sau sa ma indrumati ce sa fac.multumesc
multumesc,dar ca reprezentant al copiilor in calitate de tutorele lor mi se elibereaza si certificatul fiscal dupa fostii socri sau numai dupa fostul sot?
multumesc pt lamurire,ma scuzati ca insist dar nu m-am hotarat la ce notar sa incep derularea succesiunii si de aceea va intreb,sper sa gasesc un notar care sa faca unele demersuri sau daca ma trimite macar sa imi zica unde am acces si drept de a elibera anumite acte.acum daca merg la un notar si declar ca accept succesiunea in numele minorilor,trebuie sa fac o cerere care ar trebui platita in functie de valoarea mostenirii sau e un pret standard?cu acea declaratie de acceptare a succesiunii pot dobandi toate actele necesare?am citit tot in discutiile dvs ca exista acceptare de mai multe feluri,eu de care ar trebui sa dau?e vorba de o locuinta si teren la camp,nu sunt datorii vechi decat impozit neplatit.as vrea un notar bun si care sa ma lumineze din judetul bacau.multumesc pt tot.
Faceți declaratia de acceptare si apoi scoateți ce acte va sunt necesare la dezbaterea succesiunii.
Interesati va la mai multi notariat. Succesiunea se dezbate in raza ultimului domiciliu al defunctului. Sunt notariate care au reduceri dc e vb de minori. Sunt si formalități specifice pt dezbaterea succesiuniiin acest caz ( numire curator).
Acceptarea va fi sub beneficiul de inventar ( asa cum era denumită in vechiul cod) adică minorii vor raspunde de plata datoriilor doar in limita activului mostenit. Dar toate astea tb sa vi le spună un notar...