Doresc sa deschid succesiunea pentru acceptarea mostenirii tatalui, decedat acum 40 ani. Exista un testament in care eu sunt unic mostenitor. Ce se intampla daca rudele nu se prezinta la notar pentru a renunta la partea lor de mostenire?
Buna ziua,
La fratii si nepotii dumneavoastra ma refeream. EU CITESC CU ATENTIE.
Exista o rezerva succesorala legala peste care tatal dumneavoastra nu putea trece. acele bunuri SUNT ALE FRATILOR DUMNEAVOASTRA SI ALE COPIILORFRATILOR DECEDATI.
NU sunteti singur mostenitor. Le dati lor partea si dumneavoastra pastrati resctul.
Mergeti in instanta sau la notar cu actul si va interveni reductiunea.
acum NU sunteti proprietar pe nimic pentru ca nu s-a dezbatut succesiunea iar testamentul nu este translativ de drepturi automat.
Multumesc pentru raspuns! Ei nu si-au dovedit interesul pana acum pentru aceasta mostenire, actiunea in instanta imi pare, subiectiv vorbind, mai agresiva decat cea pe cale notariala si ma gandeam ca se poate prescrie dreptul lor la mostenire doar prin simpla neprezentare la notar.
Mentionez ca, inaintea mortii tatalui, am avut discutii asupra mostenitorului, ca alegerea mea ca mostenitor a fost acceptata de catre toate partile, astfel incat eu am preluat de facto toate proprietatile tatalui.
De aceea v am spus sa apelati la avocat pentru ca nu stiti ce se intampla si nu intelegi, nu aveti notiuni de drept. Eu cand doresc sa ma tund ma duc la frizer nu ma tund singur.
La notar nu aveti ce cauta pentru ca daca nu va intelegeti cu toti si nu sunt prezenti toti ,notarul suspenda dosarul succesoral si va trimite in instanta.
Cand va spunem ceva daca tot intrebati cititi cu atentie si incercati sa intelegeti. Altfel pierdem timpul toti.
Dreptul la mostenire este imprescriptibil.
Daca nu aveti TOATE actele notarul nu va dezbate succesiunea.
Daca cei interesati nu se prezinta in instanta asta este
Puteti invoca si in tata notarului si a instantei art. 700 vechiul cod civil.
Despre renunţarea la succesiune
Art. 700
Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
DEci, revin cu intrebarea, daca in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii, cei citati nu se prezinta la NOTAR, li se prescrie dreptul la mostenire ?
Mostenire
mireladolta
buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa la apartamentul tatalui meu,acesta fiind decedat in urma cu doi ani iar succesiunea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Ella2
Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)