avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul de la parter a taiat coloanele principale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul de la parter a taiat coloanele principale termice!

buna ziua.am o problema destul de grava.stau la etajul 2 si sunt bransat la sistemul de incalzire a orasului.vecinul de la parter,s-a debransat de la incalzirea orasului si a taiat coloanele principale din casa,pe motiv ca face ce vrea la el in casa.am anuntat asociatia de locatari,dar din pacate dau din cote pe motiv ca nu vreau sa-l supere pe locatar?!nu i-au dat nici macar o amenda.spun ca amenzile le dau cei de la Calor!ce pot face in aceasta situatie?problema e ca vine iarna si voi ramane fara caldura!ce ma sfatuiti sa fac?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 13:35, 31 August 2009
La societatea care va furnizeaza energia termica. Ei sunt in masura sa puna lucrurile pe fagasul normal.
Coloanele principale termice sunt bunuri proprietatea comuna a tuturor locatarilor. Nimeni nu poate intreveni asupra acsetora fara acordul asociatiei.
asociatia de locatari ce trebuie sa faca in aceasta situatie?
elga50 a scris:

La societatea care va furnizeaza energia termica. Ei sunt in masura sa puna lucrurile pe fagasul normal.
daca vinovatul nu vrea sa le dea drumul in casa pentru constatarea situatiei, nici macar societatea in cauza nu poate face nimic.
domnule ioszi, daca stiati ca are de mult timp acest convector, asociatia de ce nu a facut nimic pina acum ? v-a convenit sa platiti si gazul ars de acest individ, mai ales in conditiile in care convectorul consuma peste 1,5mc/h iar aragazele (pentru care s-a facut calculul initial al instalatiei de gaze a blocului) consuma doar 0,37mc/h ? eu chiar ma mir ca nu ati avut probleme cu gazele in momentul in care-i functiona aparatul lui.
si v-am mai spus ... faceti reclamatie la e-on gaz sau gdf suez (in functie de furnizorul pe care-l aveti) pentru ca garantat acesta nu are aprobarea si autorizarea de functionare a aparatului si se considera a fi improvizatie ceea ce a facut el, riscind atit sanctionarea baneasca cit si sigilarea robinetului.
si v-am scris si in prima postare ... asociatia nu va rezolva nimic cu acest individ decit pe cale judecatoreasca
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
ContSters61266, utilizator
a fost cineva de la Color la el si nu a vrut sa-l lase in casa.deci trebuie sa astept sa se dea caldura si numai asa sa aflu daca a taiat intradevar tevile si apoi sa-l dau in judecata.asta daca nu-l da asociatia intre timp.dar am observat ca nu se grabesc sa faca asta.daca ajung sa-l dau eu in judecata,pot sa dau si asociatia pe motiv ca nu si-au facut datoria?

Alte discuții în legătură

Debransare simona99 simona99 Buna ziua, aduc in discutie urmatoarea problema: - am cumparat un apartament intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul 2, si doresc sa-mi instalez o centrala de ... (vezi toată discuția)
Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Administrare bloc aion678 aion678 sunt locatarul unui bloc pe a carui scara sunt atat abonati RADET cat si detinatori de centrale proprii de apartament . Una din coloanele RADET a fost taiata ... (vezi toată discuția)