avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordin de restrictie (protectie)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordin de restrictie (protectie)

Am o fetita de 4ani la gradinita. Are o colega in clasa, cu care se cam „agata“. Mama respectivei fetite mi a amenintat copilul, ca o va ciufuli, daca se va mai intampla. I am spus educatoarei, i a comunicat sa nu mai vorbim separat, ci si cu dansa. Fetitele, iar s au ciorovait, mamica, iar m a oprit pe strada, iar .... circ, spectacol etc...., i am spus educatoarei. A spus ca i a comunicat respectivei mame sa vorbim cu totii. De la inceputul anului scolar asa am tinut-o, de vreo 4-5ori. Acum vreo 3zile, gaza mea vine lovita in coloana. I am spus educatoarei. Acum 2zile, a mea a lovit o peste fata, cealalta a lovit o la buza. Azi, cum am ajuns la gradinita, am salutat parintii, fara sa i spun nimic, mamica iar imi reproseaza, ca fata ei e vanata la ochi, eu ii spun ca si a mea a fost lovita la coloana, ne am contrazis noi, „neascultand“ de ea, la un moment dat imi spune ca-mi „da una de pic cu cracii in sus pe scari“. Am ajuns la educatoare, am vorbit cu totii (si cu presedintele Comitetului de Parinti), nu stiu ce a inteles, educatoarea s-a vazut depasita de situatie.
Intrebarea mea este cum sa procedez, pt ca trebuie sa iau fata de la gradinita si sincer mi e frica de ea, cam sare la bataie, e si o persoana careia ii place sa trancane (ajunge cu cel putin 30' mai devreme sa-si spuna ofurile la toata lumea). Pot obtine un ordin de restrictie, de protectie, sau cum sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 08:13, 26 Noiembrie 2016
Nu o luati in seama, ordin nu obtineti.
Poate ar trebuie sa luati in calcul varianta mutarii copilului la alta gradinita sau macar alta clasa.
Dar educatoarele unde sunt când se întâmplă toate acestea? Ordinul de restricție se aplică și se poate obține în cazurile de violență intrafamilială, deci este exclus. Vă sugerez să responsabilizați mai mult educatoarele, supraveghetoare și cine mai are sarcini privind securitatea copiilor. Dacă cele două fetițe vor fi supravegheate, dacă personalul ar sta de vorbă cu fetițele, încercând să le determine să își schimbe astitudinea una față de cealaltă, lucrurile s-ar putea rezolva rapid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!doresc un sfat in soluționarea problemei pe care o ... Mihaela velea Mihaela velea Buna ziua!Doresc un sfat in soluționarea problemei pe care o am cu directorul și educatoarea fetiței!Pe data de 8 Septembrie am fost anunțată de către ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva directoarei de gradinita mireille2019 mireille2019 Buna ziua, Am o situatie in care nepotica mea in varsta de 4 ani are certificat de handicap pentru autism, iar sora mea trebuie sa o insoteasca la ... (vezi toată discuția)
Rele tratamente aplicate minorului de către mama acestuia. ce aș putea să fac ca mama fetiței mele sa înceteze un astfel de comportament? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Am ajuns in neplacuta situatie de a afla ca fetita mea de 5 ani este palmuita de catre mama sa si de catre matusa ei (sora mamei). Fetitei i-a ... (vezi toată discuția)