avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copilul meu a fost muscat de cainele vecinilor in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copilul meu a fost muscat de cainele vecinilor in strada si fapta a fost clasata ca fapta nu exista

Buna seara.La incepul lunii lui septembrie copilul meu aflanduse in fata imobilului la joaca pe strada pe care locuiesc a fost atacat pe trotuar de cainele vecinilor un ciobanesc german.,suferind multiple plagi faciale si zgarieturi pe corp.A fost nevoie de ingrijiri medicale timp de 10 zile pana cand rana de pe pleoape s-a inchis complet.Am urmat cu plangere la politie urmand apoi la procuratura,cu declaratii a 2 persoane care sunt prieteni de familie a stapanilor acestui caine.Problema este ca acest caz a fost clasat ca fapta nu exista intrucat stapana cainelui a declarat ca animalul se afla in fata portii desi era iesit din curte pe trotuar iar stapanul a declarat ca el nu era acasa in acel moment si de fapt el a fost cel ce a luat cainele de pe copil.S-a intamplat in fractiune de secunda eu nu eram de fata intrasem pana in curte iar copilul meu se juca cu alt baietel acestia fiind supravegheati de mama si bunica acestuia.Persoanele respective au declarat ca erau cu spatele si ca nu au vazut nimic doar copilul meu plin de sange.Au urmat apoi zile de alergare intre politie ,spital,procuratura.Problema este ca in dimineata urmatoare ,sambata fiind ,m-am deplasat la sectia de politie din zona pentru a depune plangere (organele de politie s-au autosemnalat din momentul in care am chemat ambulanta si s-au prezentat fie la spital fie la fata locului luand declaratii la persoanele de fata) insa acestia nu au acceptat spunand ca e sambata si ca nu imi pot lua plangerea si sa revin luni.M-am prezentat luni dimineata ,din nou refuzand plangerea invocand un alt motiv gen ca cine se ocupa de caz nu este de servici.Am plecat si am revenit din nou dupa masa in jurul orei 15 fiind insotita si de copil si de mama mea si cu avocatul prin telefon si abia atunci cu multa vorba si cu insistari am reusit sa depun plangerea.In concluzie eunpot merge mai departe prin judecatorie pt a face dreptate mie si copilului meu?Intrucat mie legea (scuzati cu tot respectul) nu imi poate spune ca "fapta nu exista" intrucat copilul meu si in ziua de azi mai are ochiul vanat de la muscatura si cicatrici pe fata si pe corp si din ceea ce este prezent in raport doar 80% este adevarat.
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 14:47, 5 Decembrie 2016

Nu există în NCP și nici în vechiul CP vreo infracțiune care să se numească ”lipsa de supraveghere a minorului” și apoi cxe dracu, noi trebuie să avem grijă să ne ferim de câinii fără stăpân sau de câinii care au fost lăsați de izbeliște de către stăpân ? Stăpânii animalelor nu au nicio responsabilitate decât să se hlizească atunci când un om este mușcat de poala hainei de câinele lor și să lase rahatul animalului pe trotuar ca să îl admire lumea? Degeaba s-au pus coșuri, pungi etc, până nu se vor aplica amenzi pentru astefel de nesimțiți nu se va realiza nimic. Dacă aceste măsuri nu sunt eficiente atunci eutanasierea animalelor vagaboande trebuie să se desfășoare de îndată și pe scară largă. Adică eu nu pot să imi plimb copilul prin parc și sămă relaxez pt că trebuie să am grijă de animalele vagaboande sau nesupravegheate de stăpânii lor lipsiți de bun simț ? Dar ce, e țara câinilor ? Cum are el dreptul să aibă un animal de companie, am și eu dreptul la siguranța și integritatea corporală și la igiena spațiilor publice !
S-a înființat și la noi Poliția animalelor.... până acum nu am cunăștință de măsuri luate de această instituție deși este o instituție bugetară plătită din banii noștri.
@konadelle
Ar fi de dorit să scrieţi româneşte şi grammatical, doamnă profesoară. Om fi într-o conversaţie purtată pe Internet dar atenţie pe ce site aţi intrat. Experienţa dvs.în întâlnirea cu câini agresivi, exempul cu femeia de etnie rromă cât şi sfaturile dvs., sunt deplasate, nu au o logică. Ca şi userul @violetanuky sunteţi pentru educarea copilului şi vina părintelui. Hai să ţinem copiii lipiţi de fustă sau să-i legăm cu cătuşe de măna noastră, de frica câinilor…să le răpim copiilor libertatea de mişcare…Dacă sunt piste pentru biciclete, de ce să nu facem şi ganguri pentru noi, pietonii ?E logic ? Este adevărat că nu ştii cum poate reacţiona un animal, că este provocat, că are chef de joacă, că-şi apară stăpânul sau teritoriul, dar tu ca stăpânul lui, cunoscându-l, trebuie să iei măsuri preventive. Există lesă, botniţă, scos să socializeze cu alţi câini şi oameni, poartă închisă…şi mai ales educaţie. Câinele împrumută temperamental stăpânului, are instinctual animalic, şi mai ales, te ”miroase “ dacă-ţi este frică de el, matur sau copil fiind. Ilară soluţia ca un copil de 6-7 ani, de 15-20 kg, să se uite în ochii unui dulău de 30-35 kg. Vina domnelor este a stăpânului câinelui, el trebuie aspru sancţionat, nu câinele, nu însoţitorul copilului.Până şi câinele comunitar are motive să fie agresiv, neavând card de cumpărături şi nici acces în magazinul alimentar. Decât pe chat, mai bine vizionaţi la televizor emisiunile cu activitatea Poliţiei animalelor din Anglia, să vdeţi ce sancţiuni se aplică stăpânului animalului, în situaţii deosebite.

petrica dracea. multumesc pentru observatia cu exprimarea gramaticala si literara. puteti sa-mi scrieti intr-un mesaj privat lipsa de logica a sfaturilor mele. " Ilară soluţia ca un copil de 6-7 ani, de 15-20 kg, să se uite în ochii unui dulău de 30-35 kg. Vina domnelor este..." da, este de evitat aceasta situatie, dar daca nu vrei sa-ti ti copilul langa fusta, educa-l si invata-l sa se comporte. daca doar sanctionezi stapanul cainelui, copilul nu v-a invata niciodata ca daca tragi un animal de coada, la capatul celalat sunt dinti coarne sau ghi
r.bobo.r a scris:

Si da nu este vina noastra a parintilor care ne lasam copiii cu varste cuprinse intre 6-10 ani a se juca in fata portilor noastre.

Au fost situatii similare celei expuse de dv,situatii mult mediatizate in care copii se jucau in fata portii ,parintii erau in fata portii si luau pranzul,unul dintre copii ca sa pacaleasca un alt copil a parasit trotoarul ,a facut un pas pe carosabil,moment in care a fost acrosat de catre un vecin cu masina
Parintii copilului efectiv au linsat soferul,au distrus masina acestuia,care panicat de situatie a anuntat serviciul de urgenta 112
Desi politia a concluzionat ca vina apartine exclusiv parintilor care de fata fiind nu au supravegheat copilul-care a ajuns pe carosabil,a fost implicata inclusiv autoritatea pentru protectia copilului,in final datorita sechelelor suferite de sofer ,datorita masinii distruse s-a ajuns in instanta care a dispus hotarare favorabila soferului cu obligarea parintilor copilului la suportarea spitalizarii si acoperirea prejudiciului cauzat prin distrugerea masinii
Nu comparați o speță cu alta. Sunt situații total diferite. În cazul accidentului de trafic, da , este o consecință a lipsei de supraveghere a minorului. Una este drumul public și alta este zona rezidențială. Atunci când copiii se joacă într-o zonă rezidențială sau într-un parc nu trebuie să se ferească de mașinile care circulă sau de câinii lăsați nesupravegheați de stăpâni. Un câine nesupravegheat este un pericol potențial atât pentru copii cât și pentru adulți de aceea sunt prevăzute măsuri precum lesa și botnița, nu ca să chinuie animalul sau stăpânul ci pentru a elimina pericolul potențial.
Evident, aici noi cunoaștem doar o fațetă a situației, aceea pe care ne-a prezentat-o mama copilului și din acest punct de vedere singurul vinovat este proprietarul sau stăpânul câinelui. Un câine chiar dacă este blând dar jucăuș, dacă se repede la un copil în joacă poate să-i creeze acestuia o stare de spaimă care poate să inducă somn agitat, coșmaruri etc. Câinii și copiii sun prieteni buni, dacă animalul este sătul, deparazitat și igienizat, apropierea dintre animal și copil trebuie făcută în prezența unui adult care va crea încrederea reciprocă intre cei doi precum și mișcările interzise atât pentru câine cât și pentru adult.

Alte discuții în legătură

Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)
Incidentul s-a petrecut în felul urmator: pe data de 19.02.2022, ... MihaiDragomir MihaiDragomir Incidentul s-a petrecut în felul urmator: Pe data de 19.02.2022, am fost la țară , pentru a face parastasul tatălui meu. Mașina am parcat-o pe ... (vezi toată discuția)