POLITIA ISI FACE DATORIA !
Am parcat masina grabita si am dat o fuga sa cumpar tigari si bere de la magazinul din colt.
Cand am iesit (dupa doar cateva minute!!!), deja era afara un politist, care scria de zor o amenda.
M-am dus la el si i-am spus:
-"Poate ma mai slabesti un pic!".
El a continuat sa scrie amenda, fara sa se uite la mine.
Apoi, l-am facut "nazist".
De data asta, s-a oprit, s-a uitat la mine si a inceput sa scrie o alta amenda, pentru cauciucuri uzate.
Asa ca l-am facut "bou", la care el a scris o a treia amenda, pe langa cele doua deja agatate in parbriz.
Chestia asta a cam durat vreo 20 de minute.
Cu cat il jigneam mai tare, cu atat scria mai multe amenzi.
Pana am obosit eu si am hotarat sa cedez.
Asa ca am plecat pe jos, am dat coltul si m-am urcat in masina mea lasandu-l sa-si faca datoria.
La o sectie de politie este adusa o femeie care a trecut pe rosu.
Politistul de serviciu incepe sa o interogeze:
- Numele?
- Adela P.
- Virsta?
- 28 de ani.
- Ocupatia?
- Invatatoare.
Politistul se ridica de la masa, zambeste fericit si ii spune:
- Minunat! .........Am asteptat aceasta ocazie o viata intreaga.
Acum va asezati pe scaunul acesta si scrieti de 2.000 de ori, cu o caligrafie perfecta :
- "Daca semaforul este rosu, trecerea este interzisa!-
p.s:-"a facut acest gest pentru ca era marcat inca din scoala ca invatatoarea il punea ca pedeapsa sa scrie toate propozitiile pe care le uita mereu" .
Dintr-o masina trasa pe dreapta ,iese un copil de circa 7-8 ani pe laterala dreapta (portiera a fost deschisa de tatal copilului ).
Copilul se angajeaza in fuga la traversarea strazii .
Din directia de mers normala,apare o masina si "agata"copilul cu oglinda retrovizoare . In ricoseu ,copilul a dat cu capul in aripa dreapta a masinii care mergea regulamentar.
Vine politia -2 tineri "stagiari" probabil-.
Apare si un ofiter criminalist ( furios....si plin de sine in ancheta preliminara la fata locului)
Copilul este transportat la spital .
Incep masuratorile.....
Nu am vazut niciodata atata incompetenta.....
Cei doi tinerei politisti de la rutiera....nu stiau cum se fac masuratorile....
Se contraziceau....de fata cu martorii si privitorii in trecere.
Un cetatean din perimetru...le-a aratat cum trebuie sa se faca aceste masuratori.
Incredibil...dar adevarat !
Cineva....a strigat din multime:
-"Mergeti la spital sa vedeti ce face se intampla cu copilul.....stimati politisti !
deoarece...dupa acele masurtori...ei s-au urcat in masina si au plecat in directia opusa spitalului de copii (care era la 50 de metri de accident).
Deci...concluzia ....poate fi inteleasa:
-nepasare,
-incompetenta in constatarea accidentului
-delasare....
Interesant va fi verdictul final acuzator al vinovatului de drept....
Cine va fi acuzat...nu se stie.....
Ambii conducatori auto (cel stationar si cel in mers nu au avut alcoolemie la testarea facuta)
Examen de admitere la scoala de politie.
Intra primul concurent.
comisa - Cum va numiti?
- Popescu.
- Altceva?
- Stiti, am un unchi in minister.
- Atunci o intrebare simpla... la rascoala din 1907 au participat 100 de mii de tarani. In ce an a avut loc rascoala?
Dupa cinci minute de gandire candidatul da raspunsul: - 1907.
Comisia il declara admis.
Intra al 2-lea candidat.
- Cum va numiti?
- Ionescu.
- Si altceva?
- Stiti, am un plic.
- Atunci o intrebare simpla pentru dumneavoastra... la rascoala din 1907 au participat 100 de mii de tarani. Cati tarani au participat?
Dupa 10 min, candidatul raspunde: - 100 de mii de tarani.
Candidatul e declarat admis.
Intra al 3-lea candidat.
- Cum va numiti?
- Eescu.
- Si altceva?
- Am teminat facultatea de drept, masteratul la Sorbona si in prezent inscris la doctorat.
- Foarte bine, foarte bine, o intrebare simpla si pentru dumneavoastra.
- La rascoala din 1907 au participat 100 de mii de tarani, numele si adresele lor?