avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor - solicitare restituire bun vandut fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor - solicitare restituire bun vandut fara contract de vanzare-cumparare

aproximativ 3 ani jumate in urma , am cumparat o remorca auto pe o suma modica de la niste vecini ,impreuna cu remorca ( arata foarte rau , nefolosibila , fara ITP de 13 ani ) am primit si talonul si cartea de indentitate ,
mentionez ca a fost buna credinta de ambele parti si fiind si vecini nu am facut contract de vanzare/cumparare
dupa 3 ani si jumatate unul din soti vanzatori ( titularul talonului ) solicita remorca sa ii fie returnata , ptr ca ,considera ca nu mai vrea sa o vanda si m-a actionat in instanta
in aceste conditii am vreo sansa de castig , cum pot sa ma apar ? pot sa fac o plangere penala ptr inseleciune ? sotia (concubina) vanzatorului este dispusa sa fie martora in favoarea mea (asta daca ulterior nu se v-a "suci" si ea)
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 09:32, 8 Decembrie 2016
este adevarat ce spuneti, domnule avocat Lascoschi, dar si mai adevarat este si proverbul "cel mai destept cedeaza", mai ales ca obiectul in cauza este o rabla care este buna de donare la fier vechi, dupa cum rezulta din relatarile domnului Timpuriu
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
ContSters411736, utilizator
de cand s-a facut aceasta tranzactie au trecut 3 ani jumate ,fara ca vanzatorul sa solicite ceva , nu a trimes nici o notificare ca isi vrea bunul inapoi , dupa aceasta perioada nu intervine prescrierea ?, mai are dreptul la revendicare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare remorca cu certificat fiscal vechi manolebo manolebo Buna ziua. Am cumparat (11.09.2018) o remorca inscrisa in circulatie ( factura, C.I., Talon,) la politie de la un intermediar care nu este trecut in acte. La ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun gajat -fapta ascunsa de vanzator adonis33 adonis33 in urma cu 3 ani am cumparat cu factura de la o S.C si plata in rate o rulota comerciala ce a fost postata la vanzare pe un site specializat auto. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o remorca prin contract de mana/notar? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Problema este un pic incurcata, eu am cumparat un pavilion apicol acum 5 ani. Am facut act de V/C la un chiosc ptr acte auto. Pavilionul apicol nu avea frane ... (vezi toată discuția)