avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PLATA SALARIULUI CASH
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PLATA SALARIULUI CASH

Angajatii din sectorul de stat care lucreaza in institutii unde intreg personalul este platit prin intermediul cardurilor pot opta pentru plata salariului cash? Adica sa solicite renuntarea la plata prin card in cazul lor, al celor care nu mai doresc plata prin card? Temeiul legal , va rog, caci ma astept la un refuz din partea contabilitatii si resurselor umane si doresc sa merg in contencios administrativ. Nu doresc plata prin card. Daca puteti prezentati avantaje si dezavantaje ale acestor doua tipuri de plata

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 12:04, 3 Septembrie 2009
@juridic dana
Va rog sa ne spuneti cateva banci care percep comisioane la cardurile de salarii.
Multumesc.

PS: La cardurile de salarii angajatorul plateste comisionul de intretinere anuala pe perioada derularii CIM! In momentul plecarii angajatul poate opta intre a pastra cardul(si de-aici functioneaza ca un card normal de debit) si a renunta la el fara niciun comision!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Presedintele, utilizator
ex 1: in cazul in care angajatorul are un nr. mai mic de 9 angajati pentru care face plata prin card, la fiecare alimentare se percepe comision.
ex 2: orice ridicare de numerar: comision 0,2%
ex 3: atasezi cardului un pachet de servicii pentru care platesti un anumit comision, iar in cazul in care doresti sa renunti la acel pachet suporti inca un comision

Asta am vazut ca se intampla la brd.

Din punctul meu de vedere, 1. as prefera sa am posibilitatea de a alege modalitatea in care doresc sa-mi primesc salariul, si nu de a-mi fi impusa de angajator.
2. daca nu esti hotarat sa lucrezi cu cardul (cel putin efectuare de plati), nu are nici un rost sa primesti salariul pe card.

Cu respect,
Dana P.
Posibil, dar nu putem generaliza doar in baza conditiilor unei banci(care este cunoscuta pentru exagerata cerere de "maculatura")!
Interesati-va si la banci precum Alpha, Transilvania, ING,... si o sa va convingeti ca lucrurile stau total diferit.

Intr-adevar decizia card/cash trebuie lasata la libera alegere a angajatului dar traim totusi in sec. XXI si trebuie sa ne adaptam la conditiile actuale!

PS: ING de ex. ofera dobanda la vedere la cardurile de salarii de la primul leu depus din prima zi! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)
Pot fi oblicat de angajatorul meu sa imi fac card bancar la o anumita banca? dionis456 dionis456 Buna ziua, Pana acum cateva luni fiecare angajat avea card la ce banca dorea. De cateva luni, administratorul societatii, tot incearca sa neconvinga/forteaza ... (vezi toată discuția)
Cine suportă comisionul băncii la plata întreținerii în cont bancar? Oopsy Oopsy În cazul plății întreținerii în cont bancar cine suportă comisionul băncii? Nicăieri la avizier sau prin alte metode nu am fost anunțați de ... (vezi toată discuția)