avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa introdusa la cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa introdusa la cheltuieli

Buna ziua,
Locuiesc la ultimul etaj iar in urma cu 6 luni, asociatia a angajat o firma care sa investigheze cu ajutorul unei camere unde este problema la una dintre aerisiri din baie.
In urma filmarii ei au spus ca eu am infundat aerisirea si mi-au pus mie la cheltuieli taxa care le-a fost platita. De 6 luni se tot adauga si penalizari...
Eu nu am infundat aerisirea, intradevar am lipit un tub cu ajutorul unei spume, dar aerul circula in continuare prin tub.
Eu as vrea sa ii dau in judecata, iar intrebarea mea este daca au dreptul sa ma oblige sa platesc acea suma? Nici nu am vazut filmarea prin care ei sustin ca eu am infundat aerisirea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:43, 7 Ianuarie 2017
Si da, ei spun ca de la apartamentul meu nu au putut trece in jos.
Pentru orice lucrare, de orice tip, care se face pe proprietatea comuna, in beneficiul proprietarilor, toti proprietarii trebuie sa achite acea lucrare. In cazul dv. este vorba de o verificare a integritatii aerisirii.

In cazul in care se constata ca un anume proprietar a cauzat stricaciuni proprietatii comune, atunci asociatia repara stricaciunea si plateste numai proprietarul respectiv. Sau proprietarul este chemat sa restabileasca partea din proprietatea comuna pe care a deteriorat-o sau pe care a modificat-o in detrimentul celorlalti proprietari.
Ae fi interesant de cunoscut de la ce etaje au fost plangerile. Banuiesc ca este un tub flexibil de hota cu diametru de 12-15 cm, tub care in niciun caz nu obtureaza aerisirea.
cyan a scris:

Banuiesc ca este un tub flexibil de hota cu diametru de 12-15 cm, tub care in niciun caz nu obtureaza aerisirea.

Conteaza mult procedura de fixare a tubului
@MkOliver
Probabil ca tubul dv,pentru fixare a depasit limita interioara a aerisirii iar modalitatea de fixare sa fi generat imposibilitatea accesului camerei de luat vederi
Daca pentru fixarea tubului a fost folosita spuma din acea utilizata la fixatul ferestrelor si usilor termopan,posibil ca excesul de spuma scurs datorita gravitatiei sa obstrueze aerisirea sa nu mai permita accesul camerei video

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari gheu Florin123123 Florin123123 Buna ziua m-am mutat de curand intr-un apartament cu o camera si initial a fost gheu la bucatarie ( am verificat si nu mai era tiraj pe gheu, l-am daramant si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii, asociatie locatari florin1974 florin1974 din constructia blocului geamul din baie are deschidere in balconul vecinului(asa sunt toate apartamentele din acest bloc situat in Bucuresti-Mihai Bravu), ... (vezi toată discuția)