avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobanda la contract de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobanda la contract de imprumut

buna ziua! cum pot calcula dobanda la suma imprumutata si nerestituita si la ce rata pot sa ma raportez ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
aadynna, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgeasca , utilizator 20:10, 18 Decembrie 2011
Buna seara, am facut un contract de imprumut cu o persoana fizica, fara dobanda, cu titlul executorui general, in bunurile prezente si viitoare, fara trecerea vreunui termen..am ajuns la data scadenta si nu am de unde sa restitui acest imprumut..singurele mele bunuri sunt reprezentate de un magazin pe care vreau sa-l inchid cat de curand pentru nu imi mai merge deloc...de aici si suma datorata, am fost asociate, ea a stat o luna jumatate si dupa aceea a plecat in strainatate si eu am ramas cu firma in schimbul contactului de imprumut, pe care l-am incheiat intre noi doua, fara sa mentionem firma pentru a mai scuti niste bani la notariat, avand in vedre ca eu a trebuit sa achit onorariul..Va rog mult sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc dobanda penalizatoare legala si cum ar putea ea sa ma execute legal pentru a-si putea recupera datoria...As fi foarte multumita daca ar putea sa-si recupereze datoria din firma, sau fondul de marfa pe care ar putea sa-l liciteze, habar n-am..va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns..datoria nici nu este mare..2700ron..dobanda penalizatoare este de 10% pe an? adica 270ron pe an?si costul unei executari silite care ar fi?va multumesc din suflet..o seara buna
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Incercati sa lichidati dvs firma si daca va ramane ceva, platiti datoria.
Fiind vb de un impumut pe persoana fizica, numai bunurile dvs personale sau veniturile dvs ca persoana fizica pot fi executate silit.
Daca persona va dori si dobanda legala, va trebui sa va actioneze in judecata, aceasta dobanda e mica, in jur de 6 % pe an, nu cred ca se justifica o actiune.
Costul executarii silite va fi ceva peste 10 % pt ca la onorariu, se vor adauga si cheltuieli cu executarea
Va multumesc mult de tot pentru raspuns..Acum sunt pe deplin lamurita..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala-o.u.g. nr. 9 din 21 ianuarie 2000 rodica_post rodica_post Avand in vedere ca ,multi utilizatori ai acestui site au probleme de natura restantelor salariale ,va ofer cateva prevederi din ORDONANTA Nr. ... (vezi toată discuția)
Penalitatile in contractul de imprumut rianav rianav poate sa-mi spuna cineva, va rog, daca clauza la un contract de imprumut intre doua persoane fizice prin care se aplica penalitati de 0.4% pe zi la suma de ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala triton10 triton10 Buna ziua As vrea sa stiu care este dobanda legala pentru obligatiile comerciale si civile stabilite in valuta. Multumesc. (vezi toată discuția)