avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament, viagerat, uzufruct ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament, viagerat, uzufruct ?

Locuiesc intr-un apartament inchiriat de la un batran de 83 de ani. Doresc sa cumpar acest apartament. Doresc sa ii achit un avans consistent dupa care sa platesc un fel de rate (in loc de chirie) pana la achitarea apartamentului, sau pana la decesul batranului. Care este cea mai corecta procedura, atat pentru el, cat si pentru noi, chiriasii?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:02, 6 Septembrie 2009
Corect ceea ce v-au zis colegii mei. Eu ma intreb si care este pararea acelui batran. Si aveti grija, orice fel de contract incheiati dovediti in primul rand ca batranul are discernamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare cu plata in rate, cu intrarea in posesie si proprietate a cumparatorului la decesul vinzatorului SVD SVD Este acceptat de legislatia romaneasca un contract de vinzare cumparare cu plata in rate, fara intrarea in proprietate la plata avansului si semnarea ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament in rate Osanca Osanca Buna ziua, vand un apartament si primesc avans suma de 1000euro, diferenta urmand sa mi se plateasca in rate egale lunar, pe o perioada de 5 ani.Pentru mine ... (vezi toată discuția)