Bubutza2016 a scris:
Vă mulțumesc mult pentru raspuns. Ideea este ca, probabil din cauza ca are un venit destul de mare, instanța îl va obliga la o pensie raportată la venit. Și cum mai plătește pensie alimentară altui copil dintr-o căsătorie anterioara, pensie stabilită pe cale amiabilă spune el, va fi obligat să majoreze și pensia primului copil. Nu banii sunt problema ci faptul că trebuie să îi dea. El a spus că în cazul unui proces va angaja doi avocați și "mă va face praf"...citat încheiat. Nu știu în ce cazuri instanța poate stabili domiciliul copilului la tată, pentru ca el cu asta ameninta. Mai ales ca mai are un copil minor al cărui domiciliu a fost stabilit la mamă deși fata avea 5 ani la momentul acela. Înainte de a începe orice demers vreau să știu ce șanse ar avea el sa obțină domiciliul minorului la el, având în vedere ca micuțul are doar 6 luni și a stat în permanență doar cu mine.
Datorita varstei copilului are probleme imense si daca ar angaja 10 avocati...daca situatia este normala.
Ca sa obtina stabilirea domiciliului minorului la el ar trebui sa dovedeasca ca puneti in primejdie viata si sanatatea copilului si ca nu va ocupati de el, ca nu il hraniti, ca nu ii schimbati scutecele si alte asemenea lucruri.Ar trebui sa dovedeasca ca aveti conditii de locuit precare si mizere.
El probabil ca se va lupta foarte tare pentru ca va avea bani multi de dat pentru obligatia de intretinere a minorului, din cate inteleg de la dvs. si timp de 18 ani cu siguranta ca se aduna multi bani...
Nu neaparat ca ar vrea el copilul...ar fi chestiunea de baza...
Daca aveti economii in banca si dovediti ca aveti din ce trai, chiar daca nu lucrati, nu sunt probleme deoarece potrivit constitutiei Romaniei nimeni nu poate fi obligat sa munceasca doar...pentru a munci...
Trebuie insa sa fiti foarte atenta si sa aveti martori pregatiti pentru proces pentru perioada de cand va aflati in tara ca sa nu aveti surprize neplacute la proces.
Probabil ca el va incerca sa dovedeasca ca aveti economii mai mari decat ar fi firesc si de aceea ar trebui sa va ganditi cum sa faceti pe acest aspect pentru ca va incerca probabil sa invoce modul in care ati castigat banii.
Insa, banuiesc ca el nu are dovezi si chiar daca nici dvs. nu aveti dovezi nu ar fi probleme din punctul meu de vedere...pentru ca orice ban se considera a fi dobandit in mod ilicit...
In esenta, avand in vedere aceste aspecte generale, aveti prima sansa de a castiga procesul, fiind deosebit de importanta varsta copilului...care va cantari decisiv in favoarea dvs. la proces...
Daca dvs. locuiti cu copilul la Bucuresti este mai mult decat recomandabil sa va judecati la Bucuresti.
Daca locuiti in Ialomita ar fi bine sa va mutati la Bucuresti si de abia dupa aceea sa deschideti procesul ca sa nu va judecati in Ialomita...