avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie imobil invecinat cu altul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie imobil invecinat cu altul

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in privinta construirii unei case langa cea existenta (a mea). Vecinul (cel spre care am ferestrele) vrea sa construiasca o casa si imi cere semnatura. Exista o lege care sa ceara aprobarea vecinilor pt construire? Eu stiu ca se cere aprobarea vecinilor daca nu se respecta distantele legale fata de un imobil alaturat sau limitele de hotar. In plus ferestrele mele (de vedere) sunt aprox la 3-3.5m de limita de hotar (gard). Casa lui nu va fi paralela ci mai jos (spre nord) si daca ferestrele mele sunt orientate spre est al lui vor fi spre sud (formand un unghi de 90). Este legal? Din lege nu imi pot da seama ce distanta trebuie sa fie intre case nefiind paralele. Va multumesc anticipat pt ajutor.

Alte discuții în legătură

Umbrire cladire toricelli toricelli Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la intimitate p0pacornel p0pacornel am cumparat o casa modell vechi situata pe toata lungimea curtii doar parter...sa ma explic casa este stil vagon am intrare cu deschidere 12 m catre sud ,casa ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)