avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare Teren

Buna Ziua,
Sunt proprietarul unor parcele de teren care prezinta in acest moment interes pentru o companie miniera. Pentru aceasta , compania a incheiat in contract cu o firma de topografi pentru realizarea intabularii proprietatilor. Pana aici toate bune si frumoase .
Dar , aceasta companie NU notifica proprietarii cu privire la ridicarile topografice pe care le realizeaza . Firma de topografie de asemenea invoca in contract de confidentialitate si deci spune nimic. Astfel se realizeaza documentatii in vederea intabularii in CF fara stiinta proprietarilor de drept.
Intrebarea mea este :
Se pot face intabulari fara ca proprietarii sa fie prezenti si sa isi dea acordul scris ??
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:03, 26 Ianuarie 2017
Reformulez , Va rog sa mi spuneti care sunt pasii legali pentru realizarea unei intabulariin CF .
Multumesc
Intabularea se face la cererea proprietarului, in baza documentatiei cadastrale si a actului de proprietate, in original (care evident este in posesia proprietarului acelui imobil).
Deci raspunsul e nu.
In plus, de ce-ar suporta cineva costurile unor masuratori cadastrale pentru altcineva?
Multumesc de retur. Compania miniera are interes in preluarea terenurilor. In acest sens a cerut proprietarilor sa semneze a "conventie" prin care acestia se obliga in a vinde cu prioritate firmei respective terenurile intabulate. DAR , eu stiu ca exista o OUG care oblige primariile la intabulare gratuita !!. Aveti cunostinta de aceasta??
Nu. Poate reveniti cu prezentarea situatiei mai concret, cronologic.
Aveti teren. O firma si-a manifestat interesul de a cumpara. Ati semnat un act sau mai multe cu ea. Ce prevede actul/actele? Stiti exact? Ati semnat la notar sau nu? Ati dat mandat sa se faca ceva?
Sau mergeti la un avocat cu actul acela, cine stie ce scrie in el...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor bojflav bojflav Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost ... (vezi toată discuția)
Pe fond funciar --intabulare la cf dupa iesire din indiviziune prin decizie din instanta. CeciliaG CeciliaG Buna ziua , Incerc sa formulez cit mai pe scurt intrebarea mea pe \"o speta \" de fond funciar care e luuunga : Avem cazul unui teren agricol de ... (vezi toată discuția)
Primaria foloseste numele fostului proprietar la cadastre pe fonduri ue cosmin9 cosmin9 s-au primit fonduri europene pentru efectuare cadastru Arges. desi am rol de circa 20 de ani si suntem inregistrati in Registrul Agricol ( dovedind cu copii ... (vezi toată discuția)