avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie intretinere minor

Buna ziua! Sper sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns! Sotul meu plateste pensie de intretinere pt copilul din prima casatorie 25% din venitul net lunar. In curand se va naste copilul nostru si as dori sa stiu in ce fel se va modifica pensia de intretinere pt primul copil. Va plati tot 25% sau... cat?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:18, 14 Aprilie 2012
Sotul meu are un copil din prima casatorie caruia ii plateste pensie de intretinere. Cum se va recalcula pensia pt copilul nostru? Mentionez ca lucreaza in cadrul armatei. Se ia in calcul si norma de hrana pe langa veniturile nete?
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
qween35, utilizator
intrebare!
daca ai fi in locul ei ce.ai face?
banuiesc ca ai fi de acord sa nu platesti nici o pensie de intretinere pt copilul pe care l.ai lasat in urma!X-(
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In cazul in care exista o hotarare de divort si s-a stabilit o pensie alimentara pentru copil, exista posibilitatea ca dupa o anumita perioada de timp mama sa solicite recalcularea pensiei? Care este articolul de lege la care se poate face referire?
Da, exista aceasta posibilitate daca au aparut imprejurari noi in sensul celor prevazute de textul de lege.
Art. 531-c.civ.
(1) Dacă se ivește o schimbare în ceea ce privește mijloacele celui care prestează întreținerea și nevoia celui care o primește, instanța de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micșora pensia de întreținere sau poate hotărî încetarea plății ei
(2) Pensia de întreținere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcție de rata inflației.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela blonda Mihaela blonda Buna ziua,sunt divortata si am un baietel de 6 ani iar el sta la tatal lui iar eu platesc pensie alimentara de 170 lei iar eu acuma stau cu altcineva si ... (vezi toată discuția)