avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Legea 449 din 2003 privind vânzarea ºi garanþia ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Legea 449 din 2003 privind vânzarea ºi garanþia produselor

Aş dori să supun atenţiei problema Legii 449 din 2003 republicată în 2008 privind garanţia produselor.Consider că este făcută mai mult în detrimentul consumatorilor şi faţă de legea pe care a înlocut-o are multe carenţe.Astfel,un produs necorespunzător trebuie doar reparat sau înlocuit.În legea veche se puteau da banii înapoi.Apoi unităţile service trebuiau să fie pe teritoriu agentului economic.la trei defectări în perioada de garanţie produsul era automat înlocuit. ş.a.m.d.Cum trebuie procedat?La cine să ne adresăm şi să prezentăm amendamentele? Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 11:29, 11 Septembrie 2009
Normal, trebuie modificata legea. Propuneti acest lucru deputatului/senatorului din colegiul unde a fost ales, la cabinetul parlamentar din localitatea de domiciliu a dvs.
Da.Vă mulţumesc pentru răspuns.Dar o asociaţie nonguvernamentală poate face o cerere în acest sens?
Da, un ong poate face o propunere legislativa!
Mulţumesc mult pentru răspuns.Adresarea se va face direct către comisiile de specialitate a parlamentului sau senatorilor şi deputaţilor din teritoriu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie electronice robix robix Buna ziua! In cazul defectarii produselor electronice in termenul de garantie si care nu mai pot fi remediate , produsul devenind nefunctionabil in totalitate, ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare tartareanum tartareanum Buna ziua am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: -in data 01.noiembrie.2010 am achizitionat un telefon mobil cu o perioada de garantie de ... (vezi toată discuția)