avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA masina noua luata din Germania pe ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA masina noua luata din Germania pe persoana fizica

Buna ziua.
Sotul meu a cumparat din Germania o masina noua pe persoana fizica. Intors in Romania sa o inmatriculeze i s-a cerut sa plateasca din nou TVA la ea, desi l-a platit in Germania (avem factura doveditoare). Noi vom plati din nou si in Romania TVA ul respectiv ca nu avem de ales. Intrebarea este: care este procedura de recuperare a TVA ului de la vanzatorul german? Cum facem? Unde ne adresam?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 11:18, 7 Februarie 2020
buna ziua,, sunt in aceiasi situatie ,adica am cumparat un auto nou din germania si nu pot recupera tva-ul din germana, chiar daca l-am platit in romania
am rugamintea,daca ati recuperat tva din germania sa-mi spune-ti si mie cum ati procedat ,ptr ca dealerul din germania nu vrea sa colaboreze
multumesc anticipat!
Pentru a beneficia de taxare inversa (asta inseamna sa nu platiti TVA in Germania) trebuie sa va inscrieti in Romania ca fiind platitor de TVA in relatiile intracomunitare.

TVA in Romania se plateste oricum: si platitorii de TVA, si neplatitorii. Aceasta este regula stabilita la nivel UE.

Recuperarea TVA din Germania este treaba dvs. O puteti face personal sau puteti apela la firme specializate.

Majoritatea, renunta.
va multumesc, o zi minunata
Raspunsul il aveti foarte clar in limba romana pe site-ul Uniunii Europene, europa.eu. Trebuie sa depuneti o CERERE SCRISA la fiscul german pentru recuperarea acestui tva.
Daca v-ati mutat domiciliul din Germania in Romania depuneti cererea la Finantele din Romania. (asta scrie in Codul fiscal romanesc ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 4511 claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Care este legislatia la plata tva pentru auto second din vest vândute in Romania? Se plateste tva de catre o firma neplatitoare de tva daca masina se ia pe ... (vezi toată discuția)
Tva 2012 - achizitie vehicul din ue (persoane juridice) viraducu viraducu buna ziua, Pentru a putea achizitiona un vehicul dintr-un stat UE, de la o persoana juridica cum trebuie procedat? Trebuie sa inscriu firma pe care fac ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)