avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj in urma divortului

In urma incheierii actului de partaj intre soti s-a stabilit ca sotia sa ramana cu drept de proprietate asupra apartamentului si sa preia obligatiile ce revin din contractul de ipoteca prin care s-a garantat un credit bancar la care titular este sotul. Creditul s-a acordat in timpul casatoriei.
Deasemenea s-a precizat in actul de partaj obligativitatea sotiei de a incheia un act additional la contractual de credit prin care sa se actualizeze datele cu privire la actualizarea datelor referitoare la propritate.
Desi s-a semnat un document la banca prin care sotul si-a dat acordul pentru preluarea creditului, banca sau sotia nu au definitivat procedura.
La Biroul de credit sotul figureaza in continuare ca titular al creditului. Cum poate fi eliminat acest lucru?
Cum pot fi obligate banca si sotia sa incheie actul additional?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 16:51, 21 Februarie 2017
Cred ca notarul a gresit.El nu putea sa oblige banca sa faca ceva, indiferent ce, dar dansul putea sa faca tranzactia si sa intabuleze in CF in baza actului de partaj, apartamentul pe numele sotiei, sa ia declaratie de la sot ca e de acord si cu acel act sa mearga la banca sa arate ca sotia e proprietar si ca va prelua si creditul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj breazzu breazzu Buna dimineata! Divortez si am nevoie de putin ajutor! Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj/credit stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)
Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat Mihaela20140 Mihaela20140 Buna ziua, Am contractat in 2008 un credit ipotecar impreuna cu sotul meu prin care am cumparat un apartament. Anul acesta am divortat si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)