buna ziua.am avut un debit catre romtelecom cateva facturi neplatite din anul 2011 in valoare de 1600 lei fiind intr-o situatie financiara foarte proasta la momentul respectiv.si a unei perioade bune de timp dupa.am primit de la o firma de recuperari creante o scrisoare in care sant somat sa platesc dansilor creanta catre romtelecom in valoare de 1600 lei in baza unei cesiuni incheiate de dansi si romtelecom la data de 28/07/2014.sant somat ca in cazul neplati voi fi actionat in judecata de catre un executor judecatoresc urmand sa platesc si taxa de timbru si onorariul avocatului.doresc sa intreb daca firma de recuperare cu care nu am incheiat si nu am semnat nici un contract cu dansii si pe care nu ii cunosc au temeiul legal sa ma actioneze in judecata cu titlul de executare silita.va multumesc
Salut.am trimis intradevar 2 emailuri firmei de recuperare.in primul am tramsmis ca nu ii cunosc si de ce trebuie sa platesc dansilor un debit pe care eu il am catre romtelecom si ce calitate au dansi de am ma urmari in instanta pentru executarea silita.raspunsul a fost ca sant Cesionarii creantei si nu mandatari si in calitatea asta au dreptul de a urmari in instanta executarea silita eu am spu ca dupa cate stiu eu din primavara anului 2016 urmarire executarii silite se poatebface numai direct de catre creditor in speta romtelecom.in al doilea email dupa o prealabila consultare cu o persoana in domeniu i-am rugat sa imi spuna despre prescrierea unei datorii pentru executarea silita a unui debitor mai veche de 3 ani de la data cand se naste dreptul de executare silita adica de la data la care trebuia achitata valoarea ultimei facturi catre debitorul obligatiei adica in cazul meu.mentionez ca nu am facut noci un angajament de plata reesalonare sau scaderea valorii debitului ori o pasuire sa ajungem la o intelegere.mu am semnat nici un document si nu am discutat nici telefonic cu firma de recuperare desi in raspunsul primului email trimis mi+au cerut numarul de telefon pentru a discuta verbal.imtrebarea mea este daca cele 2,emailuri trimise cu intrebarile pentru dansi pot pot relua executarea silita in instanta chiar daca acualmente executarea silita dupa lege este prescrisa?va multumesc
imtrebarea mea este daca cele 2,emailuri trimise cu intrebarile pentru dansi pot pot relua executarea silita in instanta chiar daca acualmente executarea silita dupa lege este prescrisa?va multumesc