avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura notariala - iesire minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura notariala - iesire minor din tara

Buna ziua.
Am si eu o situatie. Am divortat, si in urma divortului instanta a hotarat custodia comuna a copilului cu domiciliul la mama. Fosta sotie m-a sunat sa-mi spuna sa merg la notar pentru a-i face o procura sa poate iesi cu copilul (minor) din tara. Eu nu sunt de acord cu acest lucru. Are vreo cale legala prin care ma poate obliga sa-i fac acea procura?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 12:43, 2 Martie 2017
Va rog sa ne spuneti dumneavoastra unde in lege este trecut ca trebuie sa dai acordul de deplasare cand vrea celalat parinte indiferent de situatie si de conditii. Legea nu mentioneaza anumite lucruri firesti si de bun simt pe care in mod normal le intelege si le stie orice parinte. Din pacate nu este facuta ca pentru prosti si asta da frau liber speculatiilor pentru cei care doresc problem.
Parerea mea e ca absolut niciodata nu se va suplini acordul unui parinte care nu a vrut sa-l dea pentru ca nu s-a dorit sa se afle unde ii merge copilul. Din contra, cred ca judecatorul chiar ar trebui sa dispuna sa se investigheze daca nu cumva e vorba de o posibila incercare de rapire sau alienare din partea parintelui care o cere.
Cum doamna PS sa nu considerati necesar sa informati un parinte despre unde I se va afla copilul? Dumneavoastra chiar vi se pare normal sa va ia cineva "copilul" si sa plece oriunde cu el? Nu ti se pare normal sa-ti ia cineva animalul decompanie, catelul, d-apoi sa lasi copilul sa plece peste mari si tari fara sa ai habar unde si cu cine.....

Ce spuneti dumneavoastra, acel acord, e o posibilitate pentru anumite situatii, cum a fost cel mentionat de mine.
Unde legea nu distinge, nu distingem noi., principiu de drept. Parintele trebuie sa se duca in instanta pentru suplinirea consimtamantului si daca i se va incuviinta cererea (va rog sa cautati pe ecris spete cu "suplinire consimtamant") veti citi in considerente raspunsurile la intrebarile dvs.
"Investigare de alienare", Sfanta Nascatoare....sa zici ca nu mai sunt locuri la Balaceanca.
Cautati dvs pe ecris cate respingeri la astfel de cereri sunt.
Dar e bine sa propovaduiti impotrivirea si si mai bine ca dupa aia sa va mirati, si sa ramaneti cu mirarea, de ce lucrurile se inrautatesc pe zi ce trece.
Nici eu nu cred ca instanta ar suplini acordul unui parinte pentru 3 ani fara mentionarea locului exact unde si cu cine merge copilul. Reglementarea legala a acordul pentru 3 ani fara detalii este binevenit pentru acei parinti care sunt de acord si au incredere unul in celalalt in ceea ce priveste copilul, scutindu-i de cheltuieli inutile si drumuri la notar pentru 3,5,8 acorduri de iesire din tara in cei 3 ani.
Nu trebuie sa credeti, trebuie doar sa cititi! Noua lege nu prevede precizarile la care faceti referire. De altfel, daca ar solicita asa ceva legea nu ar mai produce efecte, deoarece nu cred ca dvs de exemplu cunoasteti la ce data plecati la mare in 2019 si la ce data la munte in 2020.
Un alt principiu de drept ne spune ca legea se interpreteaza in sensul in care ea sa produca efecte.
Leguitorul a acordat prevalenta dreptului la libera circulatie a minorului in raport de dreptul la informare a parintelui nerezident.
Desigur insa, ca buna-credinta prezumata, ar trebui sa functioneze si parintele rezident sa-l informeze pe nerezident unde se deplaseaza cu copilul, sa-i trimita fotografii, sa-i permita legatura telefonica etc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
proastasatului, utilizator
Impotrivirea la ce, la a veghea asupra minorului???? Ar trebui schingiuiti tatii astia, nu-I asa???? Cat tupeu....
E normal sa plece copilul in vacanta, nu e normal sau firesc sa nu ti se raspunda unde iti pleaca copilul si apoi tot tu sa fi privit ca un nebun ca vrei informatii.
De ce sa nu spui doamna PS celuilalt unde ii duci copilul?
Ce motiv sa ai, daca nu doar dorinta de a face rau sau daca nu, faptul ca il duci undeva unde nu are conditii potrivite sau ii este integritatea in pericol...?
ce parinte care incurajeaza relatiile celuilalt cu copilul incearca sa il ascunda pe acesta????

E bine ca e liber la Balaceanca, veste proasta este insa ca e plin la Targusor :D se vor caza cate 2 in pat.

Legea prevede posibilitatea optarii spre varianata acordului pentru 3 ani. E drept ca nu a preciza exact conditiile insa este firesc ca daca nu doresti sa iti lasi copilul sa dispara in neant oricand si oricum vrea celalalt parinte ( care intre timp nici nu te lasa sa il vezi sau te ameninta ca il rapeste) sa nu o faci.
Legea prevede insa ca ai dreptul sa veghezi asupra copilului si e cam greu sa o faci daca e in alta tara si nu ai nici o informatie despre el.
Sunt parinti care se despart si care pentru ca unul dintre ei e dezinteresat sau vrea sa plece in alta tara atunci opteaza pentru acordul pe 3 ani.
Insa, daca trebuie sa existe intelegere si maturitate din ambele parti.
Daca insa nu doresti sa acorzi acordul in alb pe 3 ani pentru ca nu ai informatii sau pentru ca esti disponibil oricand pentru a da accord pe termen scurt si informat, atunci repet, ma indoiesc eu personal ca instanta va suplini asa ceva. Iar daca prin absurd va suplini atunci eu zic ca se va castiga la apel cu siguranta.

Doamna PS e in opinia mea pe acest forum doar pentru a propavadui alienarea si lipsa tatilor din viata propriilor copii.
Normal ca sfaturile dansei ori sa fie mereu orientate spre idea ca nu trebuie sa iti vezi copilul, nu trebuie sa te interesezi, nu trebuie sa ai habar unde este, ce face, cum ii este. Trebuie doar sa faci transfer si daca se poate cat mai multi bani pentru ca rezidentul sa se distreze pe ai lui.

Nu mai speriati parintii doamna PS ca vor ajunge sa plateasca procese doar pentru ca le pasa de copilul lor. Nu e adevarat.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect ... George 1234567890 George 1234567890 Buna ziua! Am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect referitor la obținerea unui pașaport pt minori. Sunt în proces de divorț copilul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema cu o sentința pronunțată recent . ... Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua, Am o problema cu o sentința pronunțată recent . De când instanțele de judecată acordă suplinirea acordului unuia dintre părinți ( în ... (vezi toată discuția)
Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)